Mantelikakku raparperihillokkeen kera
Kuohkean manteli- ja munakakun päälle kaadetaan vastakeitettyä raparperihilloketta, vaarallisen ihanaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 3/4 kg raparperia paloina
- 1 dl sokeria
- 3 tl maizenaa
- tomusokeria
Taikina
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g mantelijauhetta
- 5 karvasmantelia jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita raparperipalat kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja maizena ja kääntele. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri, lisää mantelijauhe.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
4. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja lusikoi jäähtynyt raparperihilloke päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria