Mantelikakku raparperihillokkeen kera

Kuohkean manteli- ja munakakun päälle kaadetaan vastakeitettyä raparperihilloketta, vaarallisen ihanaa.

6-8 hengelle

  • 3/4 kg raparperia paloina
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl maizenaa
  • tomusokeria

Taikina

  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g mantelijauhetta
  • 5 karvasmantelia jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita raparperipalat kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja maizena ja kääntele. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri, lisää mantelijauhe.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.

4. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja lusikoi jäähtynyt raparperihilloke päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat