Mansikkamousse

Päivää ennen kuin tarjoilet moussen sinun on näperreltävä jonkin verran. Mutta sitten kaikki on valmisteltu, eikä jälkiruoan viimeistelyyn mene montaa minuuttia.

Neljälle

  • 2 liivatelehteä
  • 200 g mansikoita
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 rkl kidesokeria
  • halutessasi, 1 tippa punaista elintarvikeväriä

Tarjoiluun

  • 8 tuoretta mansikkaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet kylmään veteen. Perkaa ja huuhtele mansikat. Soseuta mansikat ja ½ dl sokeria. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne sekä tilkka mansikkasosetta kattilassa.

2. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki. Sekoita jäähtynyt liivateseos loppuun mansikkasoseesta, lisää kermavaahto. Kääntele mukaan valkuaisvaahto viimeiseksi. Jos haluat moussesta voimakkaamman väristä, voit lisätä elintarvikeväriä.

3. Jaa mousse 8 nokareeseen leivinpaperille. Peitä foliolla ja pakasta yön yli. Ota esiin n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. Hienonna tuoreet mansikat karkeasti. Lado vuorotellen moussea ja mansikoita annoskulhoihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!