Mansikkagranité
Julkaistu
Granité viilentää ihanasti kuumana kesäpäivänä tai raikastaa suun ruokien välillä, kun tarjoilet viittä tai useampaa ruokalajia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 dl tuoreita mansikoita
- 2 rkl raakaruokosokeria
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl grappaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Soseuta ne sokerin, sitruunamehun ja grappan kanssa.
2. Laita sose vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen 5 tunniksi. Sekoita haarukalla puolen tunnin välein. Laita tarjoilulasit pakastimeen 30 minuuttia ennen tarjoilua.
3. Raaputa granité vuoasta haarukalla ja tarjoile kylmistä laseista heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti