Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-rahkahyytelökakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta

Voiteluun

  • 1 tl pullomargariinia

Kostutukseen

  • 1 dl rasvatonta maitoa

Täyte

  • 500 g mansikoita
  • 250 g maitorahkaa, rasvaa alle 0.5 %
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 kpl liivetelehtiä
  • 1 dl vispikermaa

Päälle

  • 300 g mansikoita

Valmistusohje

Voitele irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) alareuna ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen kulhoon ja sekoita hyvin.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Kaada jauhot siivilän läpi, painele paakut ja lisää sen jälkeen myös rouheet vaahtoon. Sekoita nostellen, ei vatkaten.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteesssa 20-25 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Kostuta pohja ja laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Raikas ja kevyt mansikka-rahkahyytelökakku sopii kaikkiin juhliin! Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 141 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Soseuta 500 g mansikoita sauvasekoittimella. Sekoita (ei sauvasekoittimella) joukkoon sokerit ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nosta kevyesti puristetut liivatelehdet pieneen kattilaan (joukossa pitää olla vähän vettä) ja kuumenna kunnes liivate liukenee. Kaada ohuena nauhana mansikka-rahkaseokseen samalla hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kaada seos vuokaan kostutetun kakkupohjan päälle. Nosta kylmään ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia tai mielellään pidempään.

Irrota vuoan reuna varovasti (käytä ensin veistä tms.). Nosta tarjoiluastiaan. Peitä kakun pinta mansikoilla.

Lisää aiheesta:

PorkkanakakkuKinuskikissan seeprakakkuHyydytetty mangokakku (gluteeniton)Keventäjän sitruuna-juustokakkuKeventäjien RunebergintortutIsänpäiväkakku
MansikkakakkuTäytekakkuKevytKevään juhlatKrista KupariharjuKeventäjätSyntymäpäivätSesongitJuhlatLastenkutsutVideoreseptitValmistujaisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku