Mangosorbetti
Tämän helpon sorbetin voit valmistaa niin tuoreista kuin purkkihedelmistäkin. Jos sinulla on jäätelökone, lopputuloksesta tulee täydellistä, mutta tavallisessa pakastimessa pakastetusta sorbetistakin tulee loistavaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
- 2 kypsää mangoa à 300 g
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kaada sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kokoon liemeksi n. 5 minuuttia.
2. Kuori mangot ja lohko ne. Laita hedelmäliha tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita muusiksi. Lisää sokeriliemi ja mausta sitruunamehulla.
3. Laita hedelmäseos kulhoon ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Vatkaa massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jottei siihen muodostu jääkristalleja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti