Mangosorbetti
Tämän helpon sorbetin voit valmistaa niin tuoreista kuin purkkihedelmistäkin. Jos sinulla on jäätelökone, lopputuloksesta tulee täydellistä, mutta tavallisessa pakastimessa pakastetusta sorbetistakin tulee loistavaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
- 2 kypsää mangoa à 300 g
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kaada sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kokoon liemeksi n. 5 minuuttia.
2. Kuori mangot ja lohko ne. Laita hedelmäliha tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita muusiksi. Lisää sokeriliemi ja mausta sitruunamehulla.
3. Laita hedelmäseos kulhoon ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Vatkaa massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jottei siihen muodostu jääkristalleja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa