Mamsellin maustekinkku
Nyt keittiössä tuoksuu joulu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 joulukinkku, 3-4 kg
Mausteseos
- 1 rkl murskattuja maustepippureita
- ½ rkl murskattuja korianterinsiemeniä
- 1 rkl salviaa
- 3-4 murustettua laakerinlehteä
- ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista kinkusta verkko ja leikkaa pois kamara. Taputtele mausteseos kinkkuun.
2. Pistä kinkkuun paistolämpömittari ja kiedo kinkku alumiinifolioon, laita se uunipannuun.
3. Paista uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Poista folio kun otat kinkun uunista ja anna kinkun jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa