Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mamma Rosan vasikanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1 1/2 kg vasikanpaistia
  • tilkka öljyä ja nokare voita ruskistamiseen
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 4 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 150 g pekonia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 2 1/2 dl kanalientä
  • 2 tl basilikaa
  • 2-4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sido paisti hyvin. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä viipaloi selleri ja porkkana. Lohko tomaatit ja säästä niiden liemi. Kuumenna padassa 1/2 dl öljyä. Paista pekoniviipaleita kevyesti muutama minuutti. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu ja kuullota pari minuuttia. Lisää porkkana- ja selleriviipaleet, sekoita.

2. Vähennä lämpöä. Laita padan päälle kansi ja anna poreilla hiljalleen 10 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran. Kaada sekaan tomaattipyree, viini ja kanaliemi. Hämmennä perusteellisesti. Lisää lämpöä ja keitä melko reippaasti 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.

3. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja/tai voita. Hiero suolaa ja pippuria paistiin ja ruskista se joka puolelta. Nosta ruskistettu paisti pataan liemeen. Kaada mukaan lohkotut tomaatit liemineen. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Sulje kansi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 1 - 1 1/2 tuntia. Kun mittari näyttää 70 astetta, liha on rosaa, ja 75 asteessa se on läpikypsää.

Tämä ihana ruoka ei ole saanut nimeään maineikkaan helsinkiläisravintolan mukaan, vaan erään näytelmän innoittamana. Ehtaa italialaisruokaa parhaimmillaan myös meikäläiseen makuun.

Lisää aiheesta:

Mykonoksen kanipataMarinoitu hirvenpaistiLihapata monelleMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraJuustocurry herneiden keraPaneroitu broileri tomaattikastikkeessa
VasikanpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet