Mamma Rosan vasikanpaisti

Tämä ihana ruoka ei ole saanut nimeään maineikkaan helsinkiläisravintolan mukaan, vaan erään näytelmän innoittamana. Ehtaa italialaisruokaa parhaimmillaan myös meikäläiseen makuun.

4 hengelle

  • 1 1/2 kg vasikanpaistia
  • tilkka öljyä ja nokare voita ruskistamiseen
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 4 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 150 g pekonia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 2 1/2 dl kanalientä
  • 2 tl basilikaa
  • 2-4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sido paisti hyvin. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä viipaloi selleri ja porkkana. Lohko tomaatit ja säästä niiden liemi. Kuumenna padassa 1/2 dl öljyä. Paista pekoniviipaleita kevyesti muutama minuutti. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu ja kuullota pari minuuttia. Lisää porkkana- ja selleriviipaleet, sekoita.

2. Vähennä lämpöä. Laita padan päälle kansi ja anna poreilla hiljalleen 10 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran. Kaada sekaan tomaattipyree, viini ja kanaliemi. Hämmennä perusteellisesti. Lisää lämpöä ja keitä melko reippaasti 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.

3. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja/tai voita. Hiero suolaa ja pippuria paistiin ja ruskista se joka puolelta. Nosta ruskistettu paisti pataan liemeen. Kaada mukaan lohkotut tomaatit liemineen. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Sulje kansi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 1 - 1 1/2 tuntia. Kun mittari näyttää 70 astetta, liha on rosaa, ja 75 asteessa se on läpikypsää.

Parhaat ruokaohjelmat