Mamma Giulian pizzataikina
Herkullisen pizzan salaisuus on hyvä taikinapohja. Kiitos Davidin vanhalle ystävälle mamma, isoäiti, nonna Giulialle, meillä on nyt käsissämme kaikkien aikojen paras pizzapohjaresepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 kuppia vehnäjauhoja
- 2 x 7g hiivapalaa
- 3/4 kuppia valkoviiniä
- 2 kuppia kädenlämpöistä vettä
- 2 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 teelusikallinen suolaa
Valmistusohje
- Kaada tasaiselle alustalle jauhoa ja tee syvennys jauhokeon keskelle.
- Murenna hiiva käsissäsi ja lisää se jauhosyventeeseen huoneenlämpöisen valkoviinin, oliiviöljyn ja suolatun veden (puolet) kanssa.
- Sekoita hiljalleen ja lisää lämmintä vettä sen verran että seos saa yhtenäisen koostumuksen.
- Peitä ja anna taikinan kohota paloina huoneenlämmössä 20- 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan