Maltariisiä uudella tavalla
Kermaisen maltanriisin voit jäähdyttää vuoissa ja kumota tarjoilua varten lautasille. Valmistukseen sopii myös tähteeksi jäänyt riisi tai riisipuuro.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 3 dl vettä
- 1 rkl voita
- ½ tl suolaa
- ½ dl puuroriisiä
- 8 dl maitoa
- 1 pala kanelitankoa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 5 liotettua liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 pss pakastevadelmia
- sokeria maun mukaan
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, voi ja suola. Lisää riisit ja keitä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kanelitanko ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes riisit ovat pehmeitä. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan.
2. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja liotetut liivatelehdet lämpimään puuroon ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota kerma ja kääntele jäähtyneen puuron joukkoon. Huuhtele annosvuoat ja kaada puuro vuokiin. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
3. Lämmitä pakastevadelmat ja lisää sokeria maun mukaan. Pane jokaisen annoksen päälle lusikallinen vadelmia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan