Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maltariisiä uudella tavalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermaisen maltanriisin voit jäähdyttää vuoissa ja kumota tarjoilua varten lautasille. Valmistukseen sopii myös tähteeksi jäänyt riisi tai riisipuuro.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl puuroriisiä
  • 8 dl maitoa
  • 1 pala kanelitankoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 5 liotettua liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss pakastevadelmia
  • sokeria maun mukaan

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, voi ja suola. Lisää riisit ja keitä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kanelitanko ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes riisit ovat pehmeitä. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan.

2. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja liotetut liivatelehdet lämpimään puuroon ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota kerma ja kääntele jäähtyneen puuron joukkoon. Huuhtele annosvuoat ja kaada puuro vuokiin. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

3. Lämmitä pakastevadelmat ja lisää sokeria maun mukaan. Pane jokaisen annoksen päälle lusikallinen vadelmia.

Lisää aiheesta:

PuolukkapuuroGotlantilainen sahramipannukakkuKookosvanukasKookosjälkiruokaMarjatarteletitKevyt hedelmätorttu
HedelmäriisiKananmunatonGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi
  • 30.11.201514:51
    Makea vanukas

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maltariisiä uudella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen riisifrutti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Omenariisi

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Sitruunainen riisi à la Malta