Makeat blinit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676410/landscape16_9/515/290/8115fe0248350fbb4083e10ad8a24c4e/jf/makeeblini-6973.jpg)
Nyt blinit ovatkin makeita!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
noin 15-25 kpl
- 4 dl kermaviiliä (2 tlk)
- 20 g hiivaa
- 3½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
- 1 dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
- 1 tl sokeria
- 2 dl kuumaa maitoa
- 1 dl makeaa siideriä tai omenamehua
- 2 rkl voisulaa
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
Lisäksi
- paistamiseen voita
- kinuskikastiketta tai vaahterasiirappia, karpaloita
Valmistusohje
Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella.Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun, voit käyttää osana jauhoista ohrajauhoja.'Kuuma kinuskikastike ja jäiset karpalot kruunaavat herkun.
Tee näin:
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa yön yli).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, siideri tai mehu, voisula ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka