Makaronivanukas simpukoilla ja currylla
Tämä on erilainen ja jännittävä makuyhdistelmä. Currykeitetyt simpukat sopivat loistavasti yhteen miedon makaronivanukkaan kanssa.
Neljälle
- 2 verkkoa tuoreita sinisimpukoita
- 1 dl valkoviiniä
- 2 tl itämaista currya
Makaronivanukas
- 3 kananmunaa
- 250 g rahkaa
- 2 dl maitoa
- 5 dl keitettyä pastaa
- ½ dl juustoraastetta
- rucolaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat, rahka, maito, suola ja pippuri. Sekoita mukaan pasta ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste, paista uunissa n. 20 minuuttia.
2. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä kuoreen. Keitä simpukat viinissä ja curryssa 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
3. Asettele simpukat kauniisti tarjolle vanukkaan kera. Koristele rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka