Makaronivanukas simpukoilla ja currylla
Tämä on erilainen ja jännittävä makuyhdistelmä. Currykeitetyt simpukat sopivat loistavasti yhteen miedon makaronivanukkaan kanssa.
Neljälle
- 2 verkkoa tuoreita sinisimpukoita
- 1 dl valkoviiniä
- 2 tl itämaista currya
Makaronivanukas
- 3 kananmunaa
- 250 g rahkaa
- 2 dl maitoa
- 5 dl keitettyä pastaa
- ½ dl juustoraastetta
- rucolaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat, rahka, maito, suola ja pippuri. Sekoita mukaan pasta ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste, paista uunissa n. 20 minuuttia.
2. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä kuoreen. Keitä simpukat viinissä ja curryssa 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
3. Asettele simpukat kauniisti tarjolle vanukkaan kera. Koristele rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka