Maissi-peruna-papumuhennos
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648738/landscape16_9/515/290/cf32f90d87b5eac59937482343b6680d/ng/878850-1688.jpg)
Tämä maukkaan lisukkeen resepti on alunperin Keniasta. On makuasia paljonko vihanneksia muhennokseen käytät, mutta irio (kuten ruokaa Keniassa kutsutaan) sisältää aina maissia ja papuja. Keniassa tätä ruokaa syödään sekä pääruokana että lihan tai kalan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 keskikokoista perunaa
- 250 g pinaattia
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- 250 g maissinjyviä
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pane perunat kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät. Pane kansi päälle ja keitä 10 minuuttia.
2. Hienonna pinaatti ja pane maissin ja kidneypapujen kanssa kattilaan. Keitä 5 minuutin ajan.
3. Kaada vesi kattilasta, mutta säästä se. Vuole nokare voita vihannesten joukkoon ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Soseuta vihannekset perunasurvimella ja sekoita. Jatka keitinvedellä, kunnes koostumus on sopiva. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka