Maissi-peruna-papumuhennos
Tämä maukkaan lisukkeen resepti on alunperin Keniasta. On makuasia paljonko vihanneksia muhennokseen käytät, mutta irio (kuten ruokaa Keniassa kutsutaan) sisältää aina maissia ja papuja. Keniassa tätä ruokaa syödään sekä pääruokana että lihan tai kalan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 keskikokoista perunaa
- 250 g pinaattia
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- 250 g maissinjyviä
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pane perunat kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät. Pane kansi päälle ja keitä 10 minuuttia.
2. Hienonna pinaatti ja pane maissin ja kidneypapujen kanssa kattilaan. Keitä 5 minuutin ajan.
3. Kaada vesi kattilasta, mutta säästä se. Vuole nokare voita vihannesten joukkoon ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Soseuta vihannekset perunasurvimella ja sekoita. Jatka keitinvedellä, kunnes koostumus on sopiva. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti