Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaissarvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Yksi leipä

  • 4 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl leipämaustetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl grahamjauhoja
  • n. 8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina on joustavaa eikä enää tartu. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli siitä iso kolmio ja kääri se rullalle pitkästä sivusta alkaen. Nosta käärö leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja taivuta sarven muotoon. Anna nousta 30 minuuttia peitettynä.

3. Paista uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 25-30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

PomeranssileipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätMaalaistalon leipäBrötchen - saksansämpylätJuhlava unikkolettiRuususämpylät
SarvetKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatSuolaiset leivonnaiset

Karhea leipä, joka sopii muhevien keittojen ja pataruokien seuraan. Jos haluat tehdä pieniä annosleipiä, kauli taikinasta iso levy, leikkaa se kolmioiksi ja kääri ne pieniksi sarviksi. Niitä paistetaan suunnilleen puolet ison sarven paistoajasta.

Leivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sarvet
  • 18.02.201300:00
    Brunssi

    Kahvisarvet marmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kahvisarvet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Karlsbader-sarvet

  • 17.04.201310:04
    Täytetty sämpylä

    Parmankinkkucroissantit uppomunalla ja Gruyere-juustolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaissarvi