Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaismunakas salsan ja oliivien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 keitettyä, kylmää perunaa
  • 100 g savukinkkua
  • ½ dl oliiveja
  • 1 paprika
  • 2 rkl öljyä
  • 1 purkki salsaa
  • 5 munaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi perunat ja paprika. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Kuullota perunoita ja paprikaa öljyssä. Lisää joukkoon kinkku ja oliivit. Valulta salsasta osa lientä pois.

2. Sekoita munien rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ensin salsa, sitten munat kasvisten päälle pannuun.

3. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Anna munakkaan hyytyä 10 minuuttia. Sirottele pinnalle juustoraaste ja anna sen sulaa. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.

Omeletin eli munakkaan voit täyttää miltei millä tahansa. Purkillisella salsaa ja muutamalla oliivilla loihdit espanjalaisen omeletin. Jos haluat vegemunakkaan, jätä kinkku pois.

Lisää aiheesta:

Munakoisoa tomaatissaTalonpoikaismunakasSuikalepihvit kantarellien keraParmankinkkumunakasPaprikaa ja kananmaksaaPerinteinen talonpojan munakas
MunakasVälipalatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas