Maalaismunakas salsan ja oliivien kanssa
Omeletin eli munakkaan voit täyttää miltei millä tahansa. Purkillisella salsaa ja muutamalla oliivilla loihdit espanjalaisen omeletin. Jos haluat vegemunakkaan, jätä kinkku pois.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä, kylmää perunaa
- 100 g savukinkkua
- ½ dl oliiveja
- 1 paprika
- 2 rkl öljyä
- 1 purkki salsaa
- 5 munaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuutioi perunat ja paprika. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Kuullota perunoita ja paprikaa öljyssä. Lisää joukkoon kinkku ja oliivit. Valulta salsasta osa lientä pois.
2. Sekoita munien rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ensin salsa, sitten munat kasvisten päälle pannuun.
3. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Anna munakkaan hyytyä 10 minuuttia. Sirottele pinnalle juustoraaste ja anna sen sulaa. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan