Maalaismunakas salsan ja oliivien kanssa
Omeletin eli munakkaan voit täyttää miltei millä tahansa. Purkillisella salsaa ja muutamalla oliivilla loihdit espanjalaisen omeletin. Jos haluat vegemunakkaan, jätä kinkku pois.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä, kylmää perunaa
- 100 g savukinkkua
- ½ dl oliiveja
- 1 paprika
- 2 rkl öljyä
- 1 purkki salsaa
- 5 munaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuutioi perunat ja paprika. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Kuullota perunoita ja paprikaa öljyssä. Lisää joukkoon kinkku ja oliivit. Valulta salsasta osa lientä pois.
2. Sekoita munien rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ensin salsa, sitten munat kasvisten päälle pannuun.
3. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Anna munakkaan hyytyä 10 minuuttia. Sirottele pinnalle juustoraaste ja anna sen sulaa. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Anun mokkakakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista