Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

2 leipää

  • 13-14 dl vehnäjauhoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

1. Laita koneeseen veitsiosa tai taikinansekoittaja/taikinakoukut. Mittaa kulhoon 13 dl vehnäjauhoa, murenna hiiva joukkoon ja lisää suola ja sokeri. Aja kovalla nopeudella, kunnes ainekset ovat sekoontuneet, noin 10 sekuntia.

2. Lämmitä 5 dl vettä 37-asteiseksi. Käynnistä kone uudelleen. Kaada öljy ja vesi tasaisena nauhana kansiaukosta samalla, kun kone käy täysillä, 20-30 sekuntia, ei enempää, kun ainekset yhdistyvät taikinaksi. Avaa kansi ja sirottele pinnalle ylimääräistä jauhoa, työntele sormin myös astian reunoilta hieman alapäin. Sulje kansi uudelleen huolellisesti. Peitä kansiaukko pyyheliinalla ja anna taikinan nousta 30 minuuttia, kunnes se on noussut aivan ylös ja täyttää kansiaukon.

3. Käynnistä kone jälleen. Vaivaa taikina läpeensä 20 sekuntia, mahdollisesti jauhoa hieman lisäten. Nosta taikina kulhosta veitsen avulla. Muotoile yksi suuri tai kaksi pienempää leipää ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Viillä leipien pinta terävällä veitsellä ja nostata uudelleen leivinliinan alla 30 minuuttia.

Voit tehdä tämän leipätaikinan monitoimi- tai yleiskoneella, mutta yhtä lailla teet sen perinteiseen tapaan käsivoimin. Jäähdytä valmiit leivät ritilällä. Peitä leivät pyyheliinalla, jos haluat pehmeän kuoren, älä peitä, jos haluat rapean. Oheinen ohje on hyvä perusresepti, jota voi muunnella mausteilla ja jauholaaduilla.

4. Nosta leivät 250-asteiseen uuniin. Katkaise lämpö 10 minuutin kuluttua ja anna leipien olla uunissa 15-20 minuuttia. Iso leipä vaatii vähän pidemmän ajan. Koputa rystysillä leivän pohjaa. Jos ääni on kumean ontto, leipä on kypsää.

Lisää aiheesta:

PizzataikinaNobis-leipäVaalea ruokaleipä unikonsiemeninSaksanpähkinäleipäVaalea ruokaleipäRanskalainen patonki
MaalaisleipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Helppo maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Leipä

    Gluteeniton maalaisvuokaleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä hapantaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea maalaisleipä