Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaisleipä hapantaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 leipää

Hapantaikina

  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa

Leipätaikina

  • hapantaikinaa
  • 25 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 17 dl vehnäjauhoa (n. 1 kg)
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • jauhoa leivontaan

Valmistusohje

1. Päivä 1. Hapantaikina: Mittaa jauho, lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murenna hiiva pieneen kulhoon. Kaada vesi päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita jauho veteen. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna alkutaikinan seistä huoneenlämmössä vuorokausi.

2. Päivä 2. Leipätaikina: Mittaa jauho, lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murenna hiiva leivontakulhoon. Kaada tilkka vettä hiivan joukkoon ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää sitten loppu vesi, hapantaikina, suola, öljy ja jauhot. Sekoita ja vaivaa joustavaksi taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna nousta 1 1/4 tuntia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sirottele runsaasti jauhoa leivinpöydälle. Kaada taikina pöydälle ja jaa se kahtia. Kääri taikinaa jauhoissa ja muotoile varovasti, vaivaamatta kahdeksi leiväksi. Nostata leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia. Paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Katkaise uunista virta ja jätä leivät jälkilämpöön 10 minuutiksi. Jäähdytä leivät ritilällä peittämättä niitä, jolloin ne saavat rapean kuoren.

Lisää aiheesta:

HapantaikinaleivätKarkeaa ruisleipää hapantaikinastaTumma kuminaleipäSaksanpähkinäleipäVirolaiset hapanlimputGotlantilainen leipä
MaalaisleipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Leipä leivotaan hapantaikinasta, jonka pitää nousta vuorokausi, joten suunnittele aikataulut hyvin. Hyvä neuvo tottumattomalle leipojalle: älä vaivaa taikinaa liian kauan. Kun taikina tuntuu yhä kevyeltä ja ilmavalta mutta ei tartu, on aika lopettaa.

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Helppo maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Leipä

    Gluteeniton maalaisvuokaleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä hapantaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea maalaisleipä