Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaisleipä eteläeurooppalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 35 g hiivaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 6 dl vettä
  • 17 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä (pellille)

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta), kaada tilkka siitä murustetun hiivan kanssa kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.

2. Lisää loput vedestä sekä suola ja sitten jauhot, vähän kerrallaan. Työstä koneella 5-7 minuuttia. Taikinan tulee olla aika löysää, näin leivästä tulee ilmava.

3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa huoneenlämmössä 2 tuntia.

4. Voitele pelti oliiviöljyllä. Esikuumenna uuni 250 asteeseen.

5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, ripottele päälle hieman jauhoja ja jaa taikina kahteen osaan. Muotoile limpuiksi ja laita ne pellille. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

6. Laita uunin pohjalle kulhollinen vettä (josta muodostuu höyryä). Paista leipiä 15-20 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla, kunnes ne ovat saaneet ruskean kuoren. Ota vesikulho uunista, alenna lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Tunnistat tämän leivän eteläeurooppalaisista ravintoloista, jossa ruoan kanssa tarjoillaan aina leipää. Tämä on vaalea, ilmava, hieman suolainen leipä rapealla kuorella. Tarjoile se mielellään paksuina viipaleina. Leivän voi syödä voin kanssa tai ilman – aterian päätteeksi leipäkori on joka tapauksessa tyhjä.

Lisää aiheesta:

Helppo maalaisleipäVaalea ruokaleipä unikonsiemeninRapea maalaisleipäTäysjyväleipä grahamjauhoistaVaalea ruokaleipäSetsuuri
MaalaisleipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Helppo maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Leipä

    Gluteeniton maalaisvuokaleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä hapantaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea maalaisleipä