Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maa-artisokkaa, sitruunamarinoitua tofua ja rosmariinia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

2 henkilölle

  • 1 sitruuna
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 rkl sinappia
  • 1,5 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 200 g maustamatonta Alpro soya -tofua
  • 200 g maa-artisokkaa
  • 100 g salaatinlehtiä esim. vuonankaalia

Valmistusohje

1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori, hienonnettu rosmariini, sinappi ja öljy sekä suola ja pippuri keskenään salaatinkastikkeeksi.

2. Pese maa-artisokka ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi.

3. Laita artisokkaviipaleet jääkylmään veteen puolesi tunniksi, jotta niistä tulee rapeita.

4. Murenna tofu. Marinoi tofua salaatinkastikkeessa sen aikaa, kun artisokat ovat jäävedessä.

5. Valuta artisokka viipaleet ja kuivaa hyvin.

6. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tomaattinen maa-artisokkakeitto ja katkarapuraguuKeittokinkkua ja vihanneskastikettaKesäkurpitsaa ja maapähkinöitäIso thai-salaattiTofukeitto rapupuikoilla ja pinaatillaKatkarapu-kesäkurpitsakastike
KasvissalaattiGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Maa-artisokka on mainio ja mieto raaka-aine, joka sopii hyvin esimerkiksi perunan korvikkeeksi. Tämä resepti soveltuu kasvissyöjille, mutta maistuu varmasti myös lihan ystäville.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos