Maa-artisokkaa, sitruunamarinoitua tofua ja rosmariinia
Maa-artisokka on mainio ja mieto raaka-aine, joka sopii hyvin esimerkiksi perunan korvikkeeksi. Tämä resepti soveltuu kasvissyöjille, mutta maistuu varmasti myös lihan ystäville.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
2 henkilölle
- 1 sitruuna
- 1 tl rosmariinia
- 1 rkl sinappia
- 1,5 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 200 g maustamatonta Alpro soya -tofua
- 200 g maa-artisokkaa
- 100 g salaatinlehtiä esim. vuonankaalia
Valmistusohje
1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori, hienonnettu rosmariini, sinappi ja öljy sekä suola ja pippuri keskenään salaatinkastikkeeksi.
2. Pese maa-artisokka ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi.
3. Laita artisokkaviipaleet jääkylmään veteen puolesi tunniksi, jotta niistä tulee rapeita.
4. Murenna tofu. Marinoi tofua salaatinkastikkeessa sen aikaa, kun artisokat ovat jäävedessä.
5. Valuta artisokka viipaleet ja kuivaa hyvin.
6. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka