Maa-artisokka-wasabipyree
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg maa-artisokkaa
- 1 sitruuna
- 1 ½ rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl wasabia
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Purista isoon kulhoon kokonainen sitruuna ja täytä kulho vedellä. Kuori maa-artisokat ja laita ne sitä mukaan sitruunaveteen. Sitruunavesi estää maa-artisokkia tummumasta kuorimisen jälkeen. Kun kaikki maa-artisokat on kuorittu, kaada sitruunavesi pois ja nosta maa-artisokat kattilaan. Keitä ne suolatussa keitinvedessä kypsiksi. Survo maa-artisokat ja yhdistä voi. Lisää kerma. Survo monitoimikoneessa, jos haluat pyreeseen mahdollisimman hienon koostumuksen. Mausta wasabilla, suolalla ja valkopippurilla. Paista vaalealihaisia esim. ahvenfileitä kylkeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka