Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumutortut eli joululeivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa joulureseptiä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 150 g luomuvoita huoneenlämpöisenä
  • 2 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
  • 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 1 veitsenkärjellinen steviaa
  • 1 vaniljatangon (mieluiten Bourbon) sisus
  • 3,5 dl mantelijauhetta
  • 12–15 kuivattua luumua
  • 4–5 tähtianista

Valmistusohje

Annoksesta tulee 12 torttua.

1. Aloita laittamalla luumut ja tähtianikset kattilaan pieneen määrään vettä niin, että luumut peittyvät puoliksi. Anna niiden kiehahtaa , laske sitten lämpötilaa ja anna luumujen maustua ja mehevöityä miedolla lämmöllä taikinantekoajan. Kun vesi on haihtunet, poista tähtianikset.

2. Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma. Vaahdota huoneenlämpöinen voi omassa astiassaan ja lisää siihen keltuaiset. Lisää taikinaan kermavaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

3. Laita muffinivuoan koloihin paperiset leivosvuoat ja lusikoi jokaiseen vuokaan 1 rkl taikinaa. Muotoile se niin, että jokaisen leivoksen keskelle muodostuu pesä luumulle. Rypistä taikinaa luumun päälle kostetuin sormin.

4. Paistetaan 175 asteessa 20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullankeltaisia.

Joululeivosten maku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat joulutortutMaustetähdetLuumukakkua kardemummallaKevyt hedelmätorttuPiparkakutPehmeät mantelikakut
LeivoksetTorttuGluteenitonJouluKasvisruokaVideoreseptitLeivonta
Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset