Mainos
Mainos

20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa joulureseptiä.

Ainekset

  • 150 g luomuvoita huoneenlämpöisenä
  • 2 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
  • 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 1 veitsenkärjellinen steviaa
  • 1 vaniljatangon (mieluiten Bourbon) sisus
  • 3,5 dl mantelijauhetta
  • 12–15 kuivattua luumua
  • 4–5 tähtianista

Valmistusohje

Annoksesta tulee 12 torttua.

1. Aloita laittamalla luumut ja tähtianikset kattilaan pieneen määrään vettä niin, että luumut peittyvät puoliksi. Anna niiden kiehahtaa , laske sitten lämpötilaa ja anna luumujen maustua ja mehevöityä miedolla lämmöllä taikinantekoajan. Kun vesi on haihtunet, poista tähtianikset.

2. Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma. Vaahdota huoneenlämpöinen voi omassa astiassaan ja lisää siihen keltuaiset. Lisää taikinaan kermavaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

3. Laita muffinivuoan koloihin paperiset leivosvuoat ja lusikoi jokaiseen vuokaan 1 rkl taikinaa. Muotoile se niin, että jokaisen leivoksen keskelle muodostuu pesä luumulle. Rypistä taikinaa luumun päälle kostetuin sormin.

4. Paistetaan 175 asteessa 20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullankeltaisia.

Joululeivosten maku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.