Maukkaat luumut, jotka marinoidaan hiljalleen viinikastikkeessa, ovat taivaallisia. Lisukkeeksi tarvitset vain hieman vatkattua kermaa, ja ehkä mantelipikkuleivän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 12-16 kypsää luumua
- 5 dl punaviiniä
- 2 dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
Valmistusohje
1. Kasta luumut nopeasti kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret.
2. Sekoita muut ainekset kattilassa, kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Laita luumut liemeen ja laita kattila sivuun kunnes liemi on jäähtynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.