Luumut punaviinissä
Maukkaat luumut, jotka marinoidaan hiljalleen viinikastikkeessa, ovat taivaallisia. Lisukkeeksi tarvitset vain hieman vatkattua kermaa, ja ehkä mantelipikkuleivän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 12-16 kypsää luumua
- 5 dl punaviiniä
- 2 dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
Valmistusohje
1. Kasta luumut nopeasti kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret.
2. Sekoita muut ainekset kattilassa, kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Laita luumut liemeen ja laita kattila sivuun kunnes liemi on jäähtynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka