Luumulla täytettyä kalkkunaa ja pottumuusia

Ainekset

  • 4:lle hengelle

Luumulla täytettyä kalkkunaa

  • 600 g kalkkunan rintaa
  • 1 rasia luumusosetta
  • hieman punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • hammastikkuja
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa

Pottumuusi

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 2 rkl Dijon-ryytisinappia
  • suolaa

Valmistusohje

Luumulla täytettyä kalkkunaa:

Leikkaa kalkkunan rinnasta noin 1 cm paksuja siivuja. Nuiji siivut kevyesti kelmun välissä. Mausta luumusose punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi sosetta teelusikallinen kalkkunan siivuille ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat tikulla ja paista pannulla öljyssä nopeasti niin, että kalkkunat saavat väriä. Aseta rullat uunivuokaan ja kaada mukaan lihaliemi ja kerma. Hauduta rullia uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Pottumuusi:

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, valuta hyvin. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Kaada perunoiden päälle ja soseuta survimen avulla tasaiseksi muusiksi. Mausta sinapilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.