Luumulla täytettyä kalkkunaa ja pottumuusia
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4:lle hengelle
Luumulla täytettyä kalkkunaa
- 600 g kalkkunan rintaa
- 1 rasia luumusosetta
- hieman punaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
- hammastikkuja
- 1 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
Pottumuusi
- 500 g kuorittua perunaa
- 2 dl maitoa
- 50 g voita
- 2 rkl Dijon-ryytisinappia
- suolaa
Valmistusohje
Luumulla täytettyä kalkkunaa:
Leikkaa kalkkunan rinnasta noin 1 cm paksuja siivuja. Nuiji siivut kevyesti kelmun välissä. Mausta luumusose punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi sosetta teelusikallinen kalkkunan siivuille ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat tikulla ja paista pannulla öljyssä nopeasti niin, että kalkkunat saavat väriä. Aseta rullat uunivuokaan ja kaada mukaan lihaliemi ja kerma. Hauduta rullia uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Pottumuusi:
Keitä kuoritut perunat kypsiksi, valuta hyvin. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Kaada perunoiden päälle ja soseuta survimen avulla tasaiseksi muusiksi. Mausta sinapilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti