Luumulla täytettyä kalkkunaa ja pottumuusia

Ainekset

  • 4:lle hengelle

Luumulla täytettyä kalkkunaa

  • 600 g kalkkunan rintaa
  • 1 rasia luumusosetta
  • hieman punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • hammastikkuja
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa

Pottumuusi

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 2 rkl Dijon-ryytisinappia
  • suolaa

Valmistusohje

Luumulla täytettyä kalkkunaa:

Leikkaa kalkkunan rinnasta noin 1 cm paksuja siivuja. Nuiji siivut kevyesti kelmun välissä. Mausta luumusose punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi sosetta teelusikallinen kalkkunan siivuille ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat tikulla ja paista pannulla öljyssä nopeasti niin, että kalkkunat saavat väriä. Aseta rullat uunivuokaan ja kaada mukaan lihaliemi ja kerma. Hauduta rullia uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Pottumuusi:

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, valuta hyvin. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Kaada perunoiden päälle ja soseuta survimen avulla tasaiseksi muusiksi. Mausta sinapilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!