Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumujälkiruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 12 luumua
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 1 pala kanelia
  • 2 sitruunaviipaletta

Tarjoiluun

  • jäätelöpalloja
  • vohvelitikkuja

Valmistusohje

1. Halkaise luumut ja poista kivet. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kiehuvaksi vesi, sokeri, vaniljatanko ja kaneli.

2. Lisää kattilaan luumut ja sitruunaviipaleet. Keitä pari minuuttia. Poimi vaniljatanko, kaneli ja sitruunat limestä. Kaada hilloke kulhoon ja anna jäähtyä. Jäähdytä sitten kylmäksi jääkaapissa. Hilloketta voi säilyttää jääkaapissa pari päivää.

3. Laita korkeiden lasien tai tarjoilukulhojen pohjalle jäätelöpallot. Peitä luumuhillokkeella ja koristele vohveleilla. Vinkki: Voit vaihtaa vaniljan ja kanelin muutamaan tähtianikseen.

Lisää aiheesta:

AprikoosipommiSuklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden keraLuumu-konjakkivanukasKylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön keraPuolukkajäädyke mandariinilohkojen keraKermainen pannacotta vadelmilla
JälkiruokaGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Hilloke on vanhanajan jälkiruoka. Se on kiltti ja mukava vatsaa kohtaan ja siitä voi samalla tehdä juhlavan vaikkapa pienten mantelileivosten ja jäätelö- tai kermavaahtonokareen kanssa. Tässä tarjoilemme sen korkeasta lasista vaniljajäätelön ja vohvelien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka
  • 30.7.14:36
    Marjat

    Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

  • 26.04.202409:26
    Makeat leivonnaiset

    Nopeat bebe-leivokset

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 12.02.201811:18
    Hellapoliisi

    Mansikka-banoffee

  • 30.06.201710:34
    Kotijäätelö

    Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö