Luumujälkiruoka

Hilloke on vanhanajan jälkiruoka. Se on kiltti ja mukava vatsaa kohtaan ja siitä voi samalla tehdä juhlavan vaikkapa pienten mantelileivosten ja jäätelö- tai kermavaahtonokareen kanssa. Tässä tarjoilemme sen korkeasta lasista vaniljajäätelön ja vohvelien kera.

Neljälle

  • 12 luumua
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 1 pala kanelia
  • 2 sitruunaviipaletta

Tarjoiluun

  • jäätelöpalloja
  • vohvelitikkuja

Valmistusohje

1. Halkaise luumut ja poista kivet. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kiehuvaksi vesi, sokeri, vaniljatanko ja kaneli.

2. Lisää kattilaan luumut ja sitruunaviipaleet. Keitä pari minuuttia. Poimi vaniljatanko, kaneli ja sitruunat limestä. Kaada hilloke kulhoon ja anna jäähtyä. Jäähdytä sitten kylmäksi jääkaapissa. Hilloketta voi säilyttää jääkaapissa pari päivää.

3. Laita korkeiden lasien tai tarjoilukulhojen pohjalle jäätelöpallot. Peitä luumuhillokkeella ja koristele vohveleilla. Vinkki: Voit vaihtaa vaniljan ja kanelin muutamaan tähtianikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!