Luumujälkiruoka
Hilloke on vanhanajan jälkiruoka. Se on kiltti ja mukava vatsaa kohtaan ja siitä voi samalla tehdä juhlavan vaikkapa pienten mantelileivosten ja jäätelö- tai kermavaahtonokareen kanssa. Tässä tarjoilemme sen korkeasta lasista vaniljajäätelön ja vohvelien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 12 luumua
- ½ dl vettä
- 2 rkl sokeria
- ½ vaniljatanko
- 1 pala kanelia
- 2 sitruunaviipaletta
Tarjoiluun
- jäätelöpalloja
- vohvelitikkuja
Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja poista kivet. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kiehuvaksi vesi, sokeri, vaniljatanko ja kaneli.
2. Lisää kattilaan luumut ja sitruunaviipaleet. Keitä pari minuuttia. Poimi vaniljatanko, kaneli ja sitruunat limestä. Kaada hilloke kulhoon ja anna jäähtyä. Jäähdytä sitten kylmäksi jääkaapissa. Hilloketta voi säilyttää jääkaapissa pari päivää.
3. Laita korkeiden lasien tai tarjoilukulhojen pohjalle jäätelöpallot. Peitä luumuhillokkeella ja koristele vohveleilla. Vinkki: Voit vaihtaa vaniljan ja kanelin muutamaan tähtianikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa