Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumuilla täytetty kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kokonainen kyljysrivi luiden kera
  • 12 kivetöntä kuivattua luumua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 ½ inkiväärijauhetta

Uunivihannekset

  • 1 munakoiso
  • ½ kiinankaali
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • öljyä paistamiseen

Paistinkastike

  • 5 dl lihalientä + paistoliemi
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl omenasosetta
  • 2 tl maissitärkkelystä + tilkka vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa terävällä veitsellä pitkittäisviilto koko lihan pituudelta ja täytä luumuilla. Hiero lihan pintaan mausteet. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta liha rasvainen puoli ylöspäin ritilälle uunivuoan päälle. Paista uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta, noin 1 ½ tuntia. Anna lihan vetäytyä ennen viipalointia.

2. Puhdista vihannekset. Leikkaa kiinankaali paloiksi ja ryöppää puoli minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Viipaloi munakoiso ja kääntele viipaleet jauhoissa. Paista ne öljyssä muutama kerrallaan. Laita munakoisoviipaleet ja kiinankaali uunivuokaan, lisää myös viipaloitu kesäkurpitsa. Anna vihannesten olla uunissa lihanpaiston viimeiset 10 minuuttia.

Vanhanajan sunnuntaipäivälliseen kuuluu uunissa paistettu kokonainen liha. Tässä paistamme kokonaisen siankyljysrivin kuivatuilla luumuilla täytettynä ja tarjoilemme uunivihannesten kera. Nälkäisimmät haluavat tietysti keitettyjä perunoita lisäksi. Ellei kaupassasi ole luullista kyljysriviä, voit tehdä ruoan yhtä hyvin porsaan ulkofileestä.

3. Huuhtele ja vispaa lihan uunivuoka lihaliemellä, niin että saat paistoliemen talteen. Kaada kattilaan ja kuumenna, lisää soija ja omenasose. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Nosta vihannekset tarjoiluvadille ja viipaloitu liha niiden päälle. Valuta viimeiseksi päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaisti provencaleLampaanpaisti padassaNaudanpaisti kermakastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaValkosipulisilavoitu lampaanfileeVasikanpaisti tillikastikkeessa
PorsaankyljyksetKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella