Luumuhillo

Tee itse joulutorttujen luumuhillo Maija Silvennoisen helpolla ohjeella.

Ainekset

  • 400 g kivettömiä luumuja
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl omenamehua tai vettä

Valmistusohje

Mittaa aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä.

Soseuta luumut sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Mausteeksi voit halutessa laittaa hilloon kiehumaan kaksi tähtianista, kanelitangon tai puolitetut vaniljatangon. Ota mauste pois ennen soseuttamista. Voit lisätä halutessasi soseuttamisen jälkeen puoli desiä konjakkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.