Luksuspyttipannu
Loistoversio pyttipannusta tarjoillaan raa´an munankeltuaisen kanssa. Tämä sopii mainiosti päivällisruoaksi, mutta käy yhtä hyvin illalliseksi tai juhlien yöpalaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 hengelle
- 600 g häränfileetä
- 4 sipulia
- 1 kg perunoita
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- 20 g persiljasilppua
- 4 munankeltuaista
Valmistusohje
1. Viipaloi, suikaloi ja lopuksi kuutioi härän(naudan)filee tasakokoisiksi pikkukuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja huuhtele ne huolellisesti vedessä, jotta saat kaiken irtoavan tärkkelyksen poistettua. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Paista sipulisilppua miedolla lämmöllä voissa, kunnes se on pehmeää ja kullanruskeaa. Mausta suolalla. Paista perunakuutiot erikseen, tarvittaessa useassa erässä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniinruskeita. Mausta suolalla. Pidä sipuli- ja perunakuutiot lämpiminä erillään.
3. Kuumenna voi paistinpannussa. Kun se lakkaa vaahtoamasta, lisää lihakuutiot joukoon ja paista kunes lihat ovat kauttaaltaan paistuneita, mutta vielä punertavia sisältä. Mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Jaa liha, peruna ja sipuli omina ryhminään kullekin lautaselle, ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoile raaka munankeltuainen kullekin ruokailijalle esim. munakupista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa