Lohta wasabikastikkeella

Lohen herkulliset aromit tulevat hienosti esille pähkinäisen wasabikastikkeen kanssa. Kokeile rohkeasti hieman erikoista, mutta takuulla helppovalmisteista kastiketta.

Ainekset

 • 600-800 g lohifileetä
 • 2 rkl roseepippureita
 • 1,5 dl soijakastiketta

Pähkinäinen wasabikastike kalalle

 • 1 dl maapähkinöitä
 • 2 dl luonnonjugurttia tai kermaviiliä
 • 1-3 rkl wasabitahnaa

Valmistusohje

Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee neljään yhtä suureen osaan. Valitse marinointia varten sellainen tasapohjainen astia, johon lohipalat mahtuvat vierekkäin.

Murskaa roseepippurit ja ripottele ne tasaisesti marinointiastian pohjalle. Aseta kalapalat astiaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada soijakastike kalojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Laita fileepalat kuivaan pannuun nahkapuoli pannua vasten ja paahda, kunnes kala on kypsää puoleen väliin korkeuttaan.

Älä liikuttele kaloja pannussa tai nostele paloja paistotilanteen tarkastamiseksi. Sen sijaan voit noin minuutin paahtamisen jälkeen laskea lieden lämpötilaa. Lohen nahka saa vähän mustua.

Käännä lohet ja paista vielä muutama minuutti. Tarjoile pähkinäisen wasabikastikkeen ja inkivääriraasteella maustetun riisin kera. Jos pidät sushista ja raa’asta lohesta, niin paahda vain pari minuuttia kummaltakin puolelta.

Kastike: Laita kaikki aineet tehosekoittajaan ja jauha tasaiseksi. Jauhaminen onnistuu myös sauvasekoittajalla. Käytä silloin tasapohjaista astiaa.

Parhaat ruokaohjelmat

 • masterchef2 (002)
  MasterChef Suomi

  MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.