Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta wasabikastikkeella

Julkaistu 28.03.2013 12:40

Lohen herkulliset aromit tulevat hienosti esille pähkinäisen wasabikastikkeen kanssa. Kokeile rohkeasti hieman erikoista, mutta takuulla helppovalmisteista kastiketta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 600-800 g lohifileetä
  • 2 rkl roseepippureita
  • 1,5 dl soijakastiketta

Pähkinäinen wasabikastike kalalle

  • 1 dl maapähkinöitä
  • 2 dl luonnonjugurttia tai kermaviiliä
  • 1-3 rkl wasabitahnaa

Valmistusohje

Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee neljään yhtä suureen osaan. Valitse marinointia varten sellainen tasapohjainen astia, johon lohipalat mahtuvat vierekkäin.

Murskaa roseepippurit ja ripottele ne tasaisesti marinointiastian pohjalle. Aseta kalapalat astiaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada soijakastike kalojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Laita fileepalat kuivaan pannuun nahkapuoli pannua vasten ja paahda, kunnes kala on kypsää puoleen väliin korkeuttaan.

Älä liikuttele kaloja pannussa tai nostele paloja paistotilanteen tarkastamiseksi. Sen sijaan voit noin minuutin paahtamisen jälkeen laskea lieden lämpötilaa. Lohen nahka saa vähän mustua.

Käännä lohet ja paista vielä muutama minuutti. Tarjoile pähkinäisen wasabikastikkeen ja inkivääriraasteella maustetun riisin kera. Jos pidät sushista ja raa’asta lohesta, niin paahda vain pari minuuttia kummaltakin puolelta.

Kastike: Laita kaikki aineet tehosekoittajaan ja jauha tasaiseksi. Jauhaminen onnistuu myös sauvasekoittajalla. Käytä silloin tasapohjaista astiaa.

Lisää aiheesta:

Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaHelppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilliKalaa chili-kookoskastikkeessaPorsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeellaKuivattua turskaa tomaatti-oreganokastikkeessaMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
LohifileeKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset