Lohen herkulliset aromit tulevat hienosti esille pähkinäisen wasabikastikkeen kanssa. Kokeile rohkeasti hieman erikoista, mutta takuulla helppovalmisteista kastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600-800 g lohifileetä
- 2 rkl roseepippureita
- 1,5 dl soijakastiketta
Pähkinäinen wasabikastike kalalle
- 1 dl maapähkinöitä
- 2 dl luonnonjugurttia tai kermaviiliä
- 1-3 rkl wasabitahnaa
Valmistusohje
Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee neljään yhtä suureen osaan. Valitse marinointia varten sellainen tasapohjainen astia, johon lohipalat mahtuvat vierekkäin.
Murskaa roseepippurit ja ripottele ne tasaisesti marinointiastian pohjalle. Aseta kalapalat astiaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada soijakastike kalojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Laita fileepalat kuivaan pannuun nahkapuoli pannua vasten ja paahda, kunnes kala on kypsää puoleen väliin korkeuttaan.
Älä liikuttele kaloja pannussa tai nostele paloja paistotilanteen tarkastamiseksi. Sen sijaan voit noin minuutin paahtamisen jälkeen laskea lieden lämpötilaa. Lohen nahka saa vähän mustua.
Käännä lohet ja paista vielä muutama minuutti. Tarjoile pähkinäisen wasabikastikkeen ja inkivääriraasteella maustetun riisin kera. Jos pidät sushista ja raa’asta lohesta, niin paahda vain pari minuuttia kummaltakin puolelta.
Kastike: Laita kaikki aineet tehosekoittajaan ja jauha tasaiseksi. Jauhaminen onnistuu myös sauvasekoittajalla. Käytä silloin tasapohjaista astiaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.