Mainos

Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

Tämä Hanna Sumarin helppo lohiruoka nousi hitiksi. Yksinkertaisen hyvistä raaka-aineista syntyvä ruoka valmistuu vartissa.

Ainekset

  • 4 palaa ruodotonta lohifileetä á 150-200g
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 300 g halkaistuja miniluumutomaatteja
  • 80 g babypinaattia (kaksi suurta kourallista)
  • 2 dl kuohu-tai ruokakermaa
  • 1,5 dl vasta raastettua parmesaania
  • 1 dl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa ja basilikaa
  • Luomusitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Lohi toscanalaiseen tapaan valmistuu näin:

Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

  1. Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit ja tasapaksut palat, jotka kypsyvät tasaisesti. Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja laita kalapalat paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista kuumalla pannulla noin 6 minuuttia, käännä ja paista vielä 2 minuuttia nahkapuoli pannua vasten. Siirrä sitten kala lautaselle odottamaan.
  3. Huuhdo pannu ja laita sille voi ja sulattele se keskilämmöllä, kun se on sulanut lisää valkosipuliraaste ja pyörittele sitä pannulla minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit hieman pehmenevät lisää pinaatti ja paistele sitä muutama minuutti, kunnes se kutistuu.
  4. Lisää sitten kerma, parmesaani ja yrtit ja anna seoksen poreilla muutama (2-3) minuuttia.
  5. Lisää sitten kalapalat seokseen nahkapuoli alaspäin ja anna niiden lämmetä kastikkeessa minuutin ajan. Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa tai siitä tulee kuiva.
  6. Raasta ruuan päälle hyvin pestyn luomusitruunan kuori.

Resepti ja kuva: Hanna Sumari, hannasumari.com

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja