Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

Hanna Sumari
Julkaistu 06.10.2021 14:43

MTV LIFESTYLE

Tämä Hanna Sumarin helppo lohiruoka nousi hitiksi. Yksinkertaisen hyvistä raaka-aineista syntyvä ruoka valmistuu vartissa.

Ainekset

  • 4 palaa ruodotonta lohifileetä á 150-200g
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 300 g halkaistuja miniluumutomaatteja
  • 80 g babypinaattia (kaksi suurta kourallista)
  • 2 dl kuohu-tai ruokakermaa
  • 1,5 dl vasta raastettua parmesaania
  • 1 dl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa ja basilikaa
  • Luomusitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Lohi toscanalaiseen tapaan valmistuu näin:

Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

  1. Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit ja tasapaksut palat, jotka kypsyvät tasaisesti. Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja laita kalapalat paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista kuumalla pannulla noin 6 minuuttia, käännä ja paista vielä 2 minuuttia nahkapuoli pannua vasten. Siirrä sitten kala lautaselle odottamaan.
  • Huuhdo pannu ja laita sille voi ja sulattele se keskilämmöllä, kun se on sulanut lisää valkosipuliraaste ja pyörittele sitä pannulla minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit hieman pehmenevät lisää pinaatti ja paistele sitä muutama minuutti, kunnes se kutistuu.
  • Lisää sitten kerma, parmesaani ja yrtit ja anna seoksen poreilla muutama (2-3) minuuttia.
  • Lisää sitten kalapalat seokseen nahkapuoli alaspäin ja anna niiden lämmetä kastikkeessa minuutin ajan. Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa tai siitä tulee kuiva.
  • Raasta ruuan päälle hyvin pestyn luomusitruunan kuori.
  • Resepti ja kuva: Hanna Sumari, hannasumari.com

    Lisää aiheesta:

    Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaHirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita Ranskalainen kanapata yrttikastikkeellaLohitartar osterien ja balsamicomelonin kanssaCurry-kalapata simpukoiden keraKevyt lohivanukas
    Paistettu lohiNopeat ja helpotHanna SumariPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Paistettu lohi
    • 04.11.202107:43
      Kala

      Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

    • 06.10.202114:43
      Nopeat ja helpot

      Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

    • 21.09.202114:29
      Kala

      Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

    • 24.09.202013:31
      Lohifilee

      Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

    • 13.02.202013:09
      Lohifilee

      Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset