Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
Julkaistu
Tämä Hanna Sumarin helppo lohiruoka nousi hitiksi. Yksinkertaisen hyvistä raaka-aineista syntyvä ruoka valmistuu vartissa.
Ainekset
- 4 palaa ruodotonta lohifileetä á 150-200g
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 3 rkl voita
- 3 valkosipulinkynttä raastettuna
- 300 g halkaistuja miniluumutomaatteja
- 80 g babypinaattia (kaksi suurta kourallista)
- 2 dl kuohu-tai ruokakermaa
- 1,5 dl vasta raastettua parmesaania
- 1 dl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa ja basilikaa
- Luomusitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
Lohi toscanalaiseen tapaan valmistuu näin:
Annoksia: 4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia
- Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit ja tasapaksut palat, jotka kypsyvät tasaisesti. Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja laita kalapalat paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista kuumalla pannulla noin 6 minuuttia, käännä ja paista vielä 2 minuuttia nahkapuoli pannua vasten. Siirrä sitten kala lautaselle odottamaan.
- Huuhdo pannu ja laita sille voi ja sulattele se keskilämmöllä, kun se on sulanut lisää valkosipuliraaste ja pyörittele sitä pannulla minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit hieman pehmenevät lisää pinaatti ja paistele sitä muutama minuutti, kunnes se kutistuu.
- Lisää sitten kerma, parmesaani ja yrtit ja anna seoksen poreilla muutama (2-3) minuuttia.
- Lisää sitten kalapalat seokseen nahkapuoli alaspäin ja anna niiden lämmetä kastikkeessa minuutin ajan. Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa tai siitä tulee kuiva.
- Raasta ruuan päälle hyvin pestyn luomusitruunan kuori.
Resepti ja kuva: Hanna Sumari, hannasumari.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti