Lohta paistokasarissa

Resepti on yksinkertainen, mutta lopputulos maistuu ja näyttää siltä, että olet tehnyt paljon työtä keittiössä. Voit hyvin käyttää pakastettuja lohen annospaloja. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 4 lohen annospalaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 kypsää tomaattia
  • 8 kevätsipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kalalientä (kuutiosta)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kastike: Puhdista ja halkaise herkkusienet, halkaise tomaatit, poista siemenet ja jaa jokainen tomaatinpuolikas neljään osaan, jaa kevätsipulit vihreään ja valkeaan osaan. Keitä kermaa, kalalientä ja viiniä kokoon 4-5 minuuttia. Muussaa voi ja vehnäjauhot haarukalla, vatkaa suurus kastikkeeseen. Lisää sipulien valkoiset osat ja keitä 3-4 minuuttia. Lisää tomaatit, sienet ja sipulien vihreät osat, kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä.

2. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla ja paista ensin 3-4 minuuttia nahkapuoli alaspäin, sitten vajaa 1 minuutti lihapuoli alaspäin. Lohipalat ovat valmiita kun kalanliha ei anna periksi, kun sitä painaa kevyesti haarukalla.

3. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Kuumenna kastike ja kääntele siihen yrtit. Asettele lohipalat päällimmäiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja