Lohta paistokasarissa
Resepti on yksinkertainen, mutta lopputulos maistuu ja näyttää siltä, että olet tehnyt paljon työtä keittiössä. Voit hyvin käyttää pakastettuja lohen annospaloja. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Neljälle
- 4 lohen annospalaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Kastike
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 4 kypsää tomaattia
- 8 kevätsipulia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl kalalientä (kuutiosta)
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kastike: Puhdista ja halkaise herkkusienet, halkaise tomaatit, poista siemenet ja jaa jokainen tomaatinpuolikas neljään osaan, jaa kevätsipulit vihreään ja valkeaan osaan. Keitä kermaa, kalalientä ja viiniä kokoon 4-5 minuuttia. Muussaa voi ja vehnäjauhot haarukalla, vatkaa suurus kastikkeeseen. Lisää sipulien valkoiset osat ja keitä 3-4 minuuttia. Lisää tomaatit, sienet ja sipulien vihreät osat, kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä.
2. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla ja paista ensin 3-4 minuuttia nahkapuoli alaspäin, sitten vajaa 1 minuutti lihapuoli alaspäin. Lohipalat ovat valmiita kun kalanliha ei anna periksi, kun sitä painaa kevyesti haarukalla.
3. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Kuumenna kastike ja kääntele siihen yrtit. Asettele lohipalat päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa