Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleilla

Juhlava ruoka, jossa on paljon makua. Paloittele lohi eleganteiksi paloiksi ja annostele kauniisti muotoiltujen purjokasojen kanssa. Tämä antaa hienoa ilmettä myös seisovaan pöytään.

Kuudelle

  • 6 annospalaa ruodotonta lohifileetä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 1 prk korvasieniä, n. 200 g
  • 1 salottisipuli, hienonnettu
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Timbaalit

  • 1-2 purjoa, suikaleina
  • noin 75 g margariinia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Hienonna korvasienet karkeasti (huom! Käytämme tässä purkkikorvasieniä, tuoreet korvasienet pitää ryöpätä huolellisesti monessa vedessä välillä huuhdellen), paista ne sekä sipuli margariinissa kattilassa muutama minuutti.

3. Puuteroi päälle jauhot, lisää viini ja kerma, mausta ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.

4. Freesaa purjo hitaasti margariinissa kunnes se on pehmeää ja kuultavaa.

5. Laita kalapalat uunivuokaan, mausta ja pirskota päälle viini. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

6. Asettele kalat vadille, purista purjo pienissä kupeiksi ja koristele timbaaleilla. Levitä päälle kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!