Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 6 annospalaa ruodotonta lohifileetä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 1 prk korvasieniä, n. 200 g
  • 1 salottisipuli, hienonnettu
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Timbaalit

  • 1-2 purjoa, suikaleina
  • noin 75 g margariinia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Hienonna korvasienet karkeasti (huom! Käytämme tässä purkkikorvasieniä, tuoreet korvasienet pitää ryöpätä huolellisesti monessa vedessä välillä huuhdellen), paista ne sekä sipuli margariinissa kattilassa muutama minuutti.

3. Puuteroi päälle jauhot, lisää viini ja kerma, mausta ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.

4. Freesaa purjo hitaasti margariinissa kunnes se on pehmeää ja kuultavaa.

5. Laita kalapalat uunivuokaan, mausta ja pirskota päälle viini. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Juhlava ruoka, jossa on paljon makua. Paloittele lohi eleganteiksi paloiksi ja annostele kauniisti muotoiltujen purjokasojen kanssa. Tämä antaa hienoa ilmettä myös seisovaan pöytään.

6. Asettele kalat vadille, purista purjo pienissä kupeiksi ja koristele timbaaleilla. Levitä päälle kastiketta.

Lisää aiheesta:

KalakrustaditPerhospastaa, kanaa ja mustia torvisieniäLohileike purjon keraKampelaa valkoviinikastikkeessaLohi voikastikkeessaMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessa
TimbaaliSienisatoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Timbaali
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Parsakaalitimbaalit ja viinikastike

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Endiivi-avokadotimbaali

  • 18.02.201300:00
    Sienisato

    Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punajuuritimbaaleja ja voikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihreä timbaali kinkulla