Lohta ja pestovoita
Itse tehty maustevoi on mukavaa ja käytännöllistä. Hyvää maustevoita voidaan käyttää niin lihan, kalan kuin keitettyjen vihannestenkin kanssa. Käytä valmista pestoa purkista.
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- voita tai öljyä paistamiseen
- 1 prk valmista pestoa, noin 100 g
- 100 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- ½ paprika
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pesto ja voi. Lisää mielellään nippu tuoreita basilikalehtiä saadaksesi lisää väriä ja makua. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile rullaksi tai neliskulmaiseksi palaksi ja pakasta tarjoiluun asti.
2. Suikaloi paprika, tomaatti ja punasipuli, sekoita revittyjen basilikalehtien kanssa. Pirskottele oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa salaatin päälle. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
3. Penslaa lohikyljykset voisulalla tai öljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka