Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta ja pestovoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 prk valmista pestoa, noin 100 g
  • 100 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • ½ paprika
  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • muutama lehti tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pesto ja voi. Lisää mielellään nippu tuoreita basilikalehtiä saadaksesi lisää väriä ja makua. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile rullaksi tai neliskulmaiseksi palaksi ja pakasta tarjoiluun asti.

2. Suikaloi paprika, tomaatti ja punasipuli, sekoita revittyjen basilikalehtien kanssa. Pirskottele oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa salaatin päälle. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Penslaa lohikyljykset voisulalla tai öljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Itse tehty maustevoi on mukavaa ja käytännöllistä. Hyvää maustevoita voidaan käyttää niin lihan, kalan kuin keitettyjen vihannestenkin kanssa. Käytä valmista pestoa purkista.

Lisää aiheesta:

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccioSienirullaKala-äyriäispastaKevyesti graavatut lohimedaljongitGrillatut lohikyljykset maustevoin ja ratatouillen keraGrillattua halloumia ja munakoisoa
LohikyljyksetPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi tillikermassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyesti graavatut lohimedaljongit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillatut lohikyljykset pinaatilla tomaatissa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohikyljykset pinaattipedillä