Lohta ja merikrottia vartaassa
Sekä lohi että merikrotti ovat kiinteälihaisia kaloja ja sopivat hyvin pujotettaviksi vartaaseen ja grillattaviksi. Ohessa maistuu mainiosti kreikkalainen tzatziki.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 300 g lohifileetä
- 300 g merikrottifileetä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 4 rkl sitruunamehua
Tzatziki
- ½ tuore kurkku
- 2 dl ruokajogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi ja merikrotti suurehkoiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään suola, öljy ja puristettu sitruunanmehu marinadiksi. Laita kalakuutiot marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat tzatzikin.
2. Raasta kurkku karkeaksi. Suolaa kevyesti ja anna seistä 10 minuuttia, niin että suolaa vetää kurkuista nesteen. Purista neste kurkuista ja laita suikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti ja sitruunamehu, purista valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
3. Pujottele kalakuutiot vartaisiin. Grillaa vartaita kuumassa pannussa tai hiiligrillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kylmän tzatzikin ja kuumien, vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti