Lohta ja merikrottia vartaassa

Sekä lohi että merikrotti ovat kiinteälihaisia kaloja ja sopivat hyvin pujotettaviksi vartaaseen ja grillattaviksi. Ohessa maistuu mainiosti kreikkalainen tzatziki.

Neljälle

  • 300 g lohifileetä
  • 300 g merikrottifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 4 rkl sitruunamehua

Tzatziki

  • ½ tuore kurkku
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi ja merikrotti suurehkoiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään suola, öljy ja puristettu sitruunanmehu marinadiksi. Laita kalakuutiot marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat tzatzikin.

2. Raasta kurkku karkeaksi. Suolaa kevyesti ja anna seistä 10 minuuttia, niin että suolaa vetää kurkuista nesteen. Purista neste kurkuista ja laita suikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti ja sitruunamehu, purista valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

3. Pujottele kalakuutiot vartaisiin. Grillaa vartaita kuumassa pannussa tai hiiligrillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kylmän tzatzikin ja kuumien, vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!