Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta ja kasviksia filotaikinassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen tekee viikonlopuksi maukkaat filotaikinanyytit. Kokeile ohuen ohutta ja maistuvaa filotaikinaa herkullisen lohen kera.

Ainekset

  • 1 tl öljyä
  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 2 dl hienonnettua fenkolia
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 400 g lohta fileenä
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 3 tl öljyä
  • 3 kpl filolevyjä
  • voiteluun 2 rkl öljyä

Kastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 0,5 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Ota filotaikina sulamaan huoneenlämpöön. Irrota kolme levyä sulaneesta rullasta ja säilytä niitä kelmun alla tarvittaessa.

Sekoita kastikeainekset ja laita kylmään.

Kuullota öljyssä purjo, fenkoli ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Leikkaa lohifilee pitkittäin kahtia ja poista nahka. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.

Aseta yksi levy filotaikinaa leivinpaperilla vuoratulle pelille. Sivele reunat ja hieman keskustaa kevyesti öljyllä. Aseta toinen levy päälle. Liimaa samoin vielä kolmas levy päälle.

Laita puolet kasviksista viiden sentin päähän reunasta viiden sentin leveydeltä filolevyn päälle. Aseta lohipalat kasvisten päälle ja ripottele lohen päälle tilli ja loput kasvikset.

Nosta filotaikina päälle ja laita reuna paketin alle. Liimaa öljyllä saumakohta ja päät kiinni.

Laita lohi 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi, kunnes filotaikina on kauniin ruskeaa.

Anna levätä viisi minuuttia ennen leikkaamista. Nauti kastikkeen ja vihreän salaatin kera.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan reseptiVärikäs kasvis-kanapiirasVihannespiirakkaLohinyyttejä ja duchesseperunoitaHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraLohi-fetapiiras
FiloSuolaiset leivonnaisetMakujaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä