Mainos
Mainos

Kokeile Tomi Björckin versiota perinteisestä uunilohesta. Tässä lohi paistetaan pannulla ja se saa raikkautta viinirypälekastikkeesta. Resepti on kirjasta Björck - Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing, 2014).

Ainekset

  • 400g lohta
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Viinirypälekastike

  • 100g saksanpähkinöitä
  • 100g vihreitä viinirypäleitä
  • 0,5 dl jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl pähkinäöljyä
  • tuoretta timjamia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista kala pannulla kullanruskeaksi kummaltakin puolelta. Älä paista liian kauan; kala saa jäädä sisältä tummanpunaiseksi.

VALMISTA KASTIKE

2. Murskaa pähkinät ja puolita viinirypäleet. Sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta suolalla. Tarjoile lohen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.