Lohta ja jogurttia à la Tomi Björck
Julkaistu
Kokeile Tomi Björckin versiota perinteisestä uunilohesta. Tässä lohi paistetaan pannulla ja se saa raikkautta viinirypälekastikkeesta. Resepti on kirjasta Björck - Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing, 2014).
Ainekset
- 400g lohta
- suolaa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
Viinirypälekastike
- 100g saksanpähkinöitä
- 100g vihreitä viinirypäleitä
- 0,5 dl jogurttia
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl hunajaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl pähkinäöljyä
- tuoretta timjamia
- suolaa
Valmistusohje
1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista kala pannulla kullanruskeaksi kummaltakin puolelta. Älä paista liian kauan; kala saa jäädä sisältä tummanpunaiseksi.
VALMISTA KASTIKE
2. Murskaa pähkinät ja puolita viinirypäleet. Sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta suolalla. Tarjoile lohen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa