Lohta, herneitä ja pikkusipuleita
Pehmeän lohen maustavat makeat hillosipulit ja suussa sulavat herneet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Reseptin tarjoaa
- 4 maustettua palaa lohifileepalaa, á 150 grammaa
- 40 pikkusipulia
- 4 rkl öljyä
- 4 dl kalalientä
- tai
- 40 hillosipulia
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 400 g herneitä (sulatettuna, jos pakasteita tai keitettynä, jos tuoreita)
- 4 dl Alpro soya ruoanlaittovalmistetta
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl hienonnettua rakuunaa
Valmistusohje
Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta. Anna levätä huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia. Näin kala kypsyy loppuun meheväksi ja on tarjoiltaessa kypsyysasteeltaan medium sisältä.
Valmista sillä välin herneet ja sipuli: Kuori sipulit. Paista sipuleita, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes sipulit pehmenneet ja neste haihtunut. Jos käytätä hillosipuleita, valuta ne liemestään ja keitä sokerivedessä n. 10 min ja siivilöi liemi pois. Lisää joukkoon herneet, ruoanlaittovalmiste sekä suola ja pippuri. Keitä vihanneksia kasaan, kunnes ne muistuttavat muhennosta. Lisää joukkoon rakuuna. Tarjoile pääruokana esimerkiksi maalaisleivän kera.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti