Lohta, herneitä ja pikkusipuleita

Pehmeän lohen maustavat makeat hillosipulit ja suussa sulavat herneet.

Reseptin tarjoaa

  • 4 maustettua palaa lohifileepalaa, á 150 grammaa
  • 40 pikkusipulia
  • 4 rkl öljyä
  • 4 dl kalalientä
  • tai
  • 40 hillosipulia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 400 g herneitä (sulatettuna, jos pakasteita tai keitettynä, jos tuoreita)
  • 4 dl Alpro soya ruoanlaittovalmistetta
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta. Anna levätä huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia. Näin kala kypsyy loppuun meheväksi ja on tarjoiltaessa kypsyysasteeltaan medium sisältä.

Valmista sillä välin herneet ja sipuli: Kuori sipulit. Paista sipuleita, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes sipulit pehmenneet ja neste haihtunut. Jos käytätä hillosipuleita, valuta ne liemestään ja keitä sokerivedessä n. 10 min ja siivilöi liemi pois. Lisää joukkoon herneet, ruoanlaittovalmiste sekä suola ja pippuri. Keitä vihanneksia kasaan, kunnes ne muistuttavat muhennosta. Lisää joukkoon rakuuna. Tarjoile pääruokana esimerkiksi maalaisleivän kera.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja