Lohta, herneitä ja pikkusipuleita

Pehmeän lohen maustavat makeat hillosipulit ja suussa sulavat herneet.

Reseptin tarjoaa

  • 4 maustettua palaa lohifileepalaa, á 150 grammaa
  • 40 pikkusipulia
  • 4 rkl öljyä
  • 4 dl kalalientä
  • tai
  • 40 hillosipulia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 400 g herneitä (sulatettuna, jos pakasteita tai keitettynä, jos tuoreita)
  • 4 dl Alpro soya ruoanlaittovalmistetta
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta. Anna levätä huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia. Näin kala kypsyy loppuun meheväksi ja on tarjoiltaessa kypsyysasteeltaan medium sisältä.

Valmista sillä välin herneet ja sipuli: Kuori sipulit. Paista sipuleita, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes sipulit pehmenneet ja neste haihtunut. Jos käytätä hillosipuleita, valuta ne liemestään ja keitä sokerivedessä n. 10 min ja siivilöi liemi pois. Lisää joukkoon herneet, ruoanlaittovalmiste sekä suola ja pippuri. Keitä vihanneksia kasaan, kunnes ne muistuttavat muhennosta. Lisää joukkoon rakuuna. Tarjoile pääruokana esimerkiksi maalaisleivän kera.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!