Rapeat lohkoperunat saavat potkua valkosipulidipistä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Lohkoperunat
- 1 kg perunoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 silputtu valkosipulinkynsi
- suolaa
Valkosipulidippi
- 2 kokonaista valkosipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 5 rkl kermaviiliä
- 4 rkl majoneesia
- paprikajauhetta
- suolaa
Valmistusohje
Valkosipulidippi: Lämmitä uuni 200-asteeseen. Pane valkosipulinkynnet uunivuokaan ja kaada öljy päälle. Pyörittele kynsiä, jotta ne peittyvät öljyyn. Paada uunissa noin 25 minuuttia. Ota pois uunista ja jäähdytä sen verran, että kynsiä voi käsitellä. Kuori kynnet ja aseta ne leikkuulaudalle. Sirottele päälle hiukan suolaa. Survo kynnet haarukalla tasaiseksi. Kaavi ne kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili sekä majoneesi.
Mausta maun mukaan suolalla ja paprikajauheella. Peita kulho tuorekelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Lohko perunat kolmeen osaan ja laita lohkot suureen kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkosipuli sekä suola ja sekoita. Siirrä lohkot uunivuokaan, paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa dipin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!