Mainos
Mainos
Mainos

Lohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku

Lohivoileipäkakku on klassikko, joka sopii juhlaan kuin juhlaan. Annin uunissa -ohjelmassa nakuvoileipäkakut valmistuivat hetkessä ja helposti isänpäiväksi. Valitse kasvis- tai lohikakku, tai miksi et tekisi molemmat?

Pohja

  • 6 (real)ruisleipäpalaa
  • 6 täysjyväpaahtoleipäpalaa
  • 1 dl Kaslink Aito kaurajuomaa
  • ripaus suolaa ja Sallisen mustapippuria

Lohitäyte

  • 300 g kylmäsavulohta
  • puolikas maustekurkku
  • pieni sipuli
  • 150 g ranskankermaa 
  • ½ dl majoneesia
  • 2 tl Sallisen sitruunapippuria 
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • kourallinen tilliä
  • Hernetäyte;
  • 400 g pakasteherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tilliä
  • 1 dl Kaslink Aito Kauraruoka paahdettu sipuli 
  • ½ tl suolaa 
  • ½ tl Sallisen mustapippuria
  • 2 tl sitruunamehua

Koristeet

  • versoja
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Lohivoileipäkakku valmistuu näin:

Pohja:

Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.

Lohitäyte:

1. Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli erittäin pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. 

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet.

3. Lisää hienonnettu suolakurkku, sipuli, lohi ja tilli, sekoita.

Hernetäyte:

1. Sulata herneet siivilässä ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.

2. Lisää kaikki loput aineet sekaan ja surata levite tasaiseksi.  

Voileipäkakun kokoaminen:

1. Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle hernetäytettä.

2. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta lohitäytettä leipien päälle.

3. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi lohivoileipäkakku erilaisilla versoilla ja syötävillä kukilla.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja