Lohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku
Lohivoileipäkakku on klassikko, joka sopii juhlaan kuin juhlaan. Annin uunissa -ohjelmassa nakuvoileipäkakut valmistuivat hetkessä ja helposti isänpäiväksi. Valitse kasvis- tai lohikakku, tai miksi et tekisi molemmat?
Pohja
- 6 (real)ruisleipäpalaa
- 6 täysjyväpaahtoleipäpalaa
- 1 dl Kaslink Aito kaurajuomaa
- ripaus suolaa ja Sallisen mustapippuria
Lohitäyte
- 300 g kylmäsavulohta
- puolikas maustekurkku
- pieni sipuli
- 150 g ranskankermaa
- ½ dl majoneesia
- 2 tl Sallisen sitruunapippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- kourallinen tilliä
- Hernetäyte;
- 400 g pakasteherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen tilliä
- 1 dl Kaslink Aito Kauraruoka paahdettu sipuli
- ½ tl suolaa
- ½ tl Sallisen mustapippuria
- 2 tl sitruunamehua
Koristeet
- versoja
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Lohivoileipäkakku valmistuu näin:
Pohja:
Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.
Lohitäyte:
1. Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli erittäin pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.
2. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet.
3. Lisää hienonnettu suolakurkku, sipuli, lohi ja tilli, sekoita.
Hernetäyte:
1. Sulata herneet siivilässä ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.
2. Lisää kaikki loput aineet sekaan ja surata levite tasaiseksi.
Voileipäkakun kokoaminen:
1. Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle hernetäytettä.
2. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta lohitäytettä leipien päälle.
3. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi lohivoileipäkakku erilaisilla versoilla ja syötävillä kukilla.
Katso myös: Kasvisvoileipäkakku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta