Mainos

Kasvisvoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku

Annin_uunissa_jakso4_vaaka2 lohivoileipäkakku
MTV

Kasvisvoileipäkakku on klassikko, joka sopii juhlaan kuin juhlaan. Annin uunissa -ohjelmassa nakuvoileipäkakut valmistuivat hetkessä ja helposti isänpäiväksi. Valitse kasvis- tai lohikakku, tai miksi et tekisi molemmat?

Pohja

  • 6 (real)ruisleipäpalaa
  • 6 täysjyväpaahtoleipäpalaa
  • 1 dl Kaslink Aito kaurajuomaa
  • ripaus suolaa ja Sallisen mustapippuria

Tsatsikitäyte

  • puolikas raastettu kurkku
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • ½ tl  suolaa
  • ½ tl Sallisen mustapippuria
  • 2 tl hunajaa

Punajuuritahna

  • 3 punajuurta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl ripaus suolaa
  • ½ tl Sallisen mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl Kaslink Aito Kauraruoka paahdettu sipuli 
  • 3 rkl sitruunamehua

Koristeet

  • silmusalaattia

  • syötäviä kukkia 


Valmistusohje

Kasvisvoileipäkakku valmistuu näin:

Pohja:

Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.

Tsatsikitäyte:

1. Pese ja raasta kurkku ja valuta sitä hetken aikaa siivilässä.

2. Murenna feta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan.

3. Mittaa loput aineet myös kulhoon ja lisää viimeisenä valutettu kurkku.

4. Sekoita massa ja nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.

VEGAANINEN! Tee kakusta vegaaninen vaihtamalla jogurtti kaurafraicheen ja vaihda fetajuusto esimerkiksi kapriksiin (1 dl).

Punajuuritahna:

1. Kuori ja lohko punajuuret ja laita Saga leivinpaperin päälle pellille. Kuori myös valkosipulinkynnet ja laita pellille.  

2. Lisää öljy, mausteet ja kääntele punajuuria ja valkosipuleja hiukan.

3. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. 

4. Soseuta punajuuret ja valkosipuli sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kaurakerma ja sitruunamehu. Soseuta vielä kerran.

Voileipäkakun kokoaminen:

1. Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle punajuuritäytettä.

2. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta tsatsikitäytettä leipien päälle.

3. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi kasvisvoileipäkakku silmusalaatilla ja syötävillä kukilla.

Katso myös: Lohivoileipäkakku

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja