Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohivoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä voileipä sopii aterian alkupalaksi tai illanistujaisten iloksi - snapsin kera, totta kai.

4 hengelle

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 pieni tillinippu
  • 2 sipulia
  • 3 kovaksikeitettyä munaa
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 maustemitta muskottia raastettuna
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 2-3 rkl chilikastiketta
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • suolaa
  • valkopippuria jauhettuna
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen
  • 4 rkl (n. 50 g) siianmätiä
  • tuoretta tilliä
  • 1 sitruuna lohkoina

Valmistusohje

1. Hienonna lohi, katkaravut, tilli, sipulit ja munat ja siirrä ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sinappi, muskotti ja chilikastike.

2. Sekoita vähän kerrallaan majoneesiseos lohihakkeeseen. Lisää viimeiseksi kermaviili ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi. Jaa tykkijunkkarin täyte lämpimille leiville. Nosta huipuksi reilu mätinokare ja koristele tillitupsuilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Toast Skagen ravuilla ja sitruunapippurillaGrillilohta ja tillihollandaiseKevyesti graavatut lohimedaljongitTäytettyä turskafileetä remouladekastikkeellaTilli-sinappimarinoitua savusilakkaaUunilohi yrttikastikkeessa
LohileipäAlkuruoatVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohileipä
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohiruusukeleivät

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Graavilohi ja hovimestarikastike tummalla leivällä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohivoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Graavilohileivät