Lohivoileipä
Tämä voileipä sopii aterian alkupalaksi tai illanistujaisten iloksi - snapsin kera, totta kai.
4 hengelle
- 100 g kylmäsavulohta
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 1 pieni tillinippu
- 2 sipulia
- 3 kovaksikeitettyä munaa
- 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 1 maustemitta muskottia raastettuna
- 1 1/2 dl majoneesia
- 2-3 rkl chilikastiketta
- 1/2 dl kermaviiliä
- suolaa
- valkopippuria jauhettuna
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita paistamiseen
- 4 rkl (n. 50 g) siianmätiä
- tuoretta tilliä
- 1 sitruuna lohkoina
Valmistusohje
1. Hienonna lohi, katkaravut, tilli, sipulit ja munat ja siirrä ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sinappi, muskotti ja chilikastike.
2. Sekoita vähän kerrallaan majoneesiseos lohihakkeeseen. Lisää viimeiseksi kermaviili ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi. Jaa tykkijunkkarin täyte lämpimille leiville. Nosta huipuksi reilu mätinokare ja koristele tillitupsuilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto