Lohivoileipä
Tämä voileipä sopii aterian alkupalaksi tai illanistujaisten iloksi - snapsin kera, totta kai.
4 hengelle
- 100 g kylmäsavulohta
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 1 pieni tillinippu
- 2 sipulia
- 3 kovaksikeitettyä munaa
- 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 1 maustemitta muskottia raastettuna
- 1 1/2 dl majoneesia
- 2-3 rkl chilikastiketta
- 1/2 dl kermaviiliä
- suolaa
- valkopippuria jauhettuna
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita paistamiseen
- 4 rkl (n. 50 g) siianmätiä
- tuoretta tilliä
- 1 sitruuna lohkoina
Valmistusohje
1. Hienonna lohi, katkaravut, tilli, sipulit ja munat ja siirrä ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sinappi, muskotti ja chilikastike.
2. Sekoita vähän kerrallaan majoneesiseos lohihakkeeseen. Lisää viimeiseksi kermaviili ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi. Jaa tykkijunkkarin täyte lämpimille leiville. Nosta huipuksi reilu mätinokare ja koristele tillitupsuilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan