Lohivoileipä

Tämä voileipä sopii aterian alkupalaksi tai illanistujaisten iloksi - snapsin kera, totta kai.

4 hengelle

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 pieni tillinippu
  • 2 sipulia
  • 3 kovaksikeitettyä munaa
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 maustemitta muskottia raastettuna
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 2-3 rkl chilikastiketta
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • suolaa
  • valkopippuria jauhettuna
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen
  • 4 rkl (n. 50 g) siianmätiä
  • tuoretta tilliä
  • 1 sitruuna lohkoina

Valmistusohje

1. Hienonna lohi, katkaravut, tilli, sipulit ja munat ja siirrä ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sinappi, muskotti ja chilikastike.

2. Sekoita vähän kerrallaan majoneesiseos lohihakkeeseen. Lisää viimeiseksi kermaviili ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi. Jaa tykkijunkkarin täyte lämpimille leiville. Nosta huipuksi reilu mätinokare ja koristele tillitupsuilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!