Lohivartaat couscousvehnän kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673574/landscape16_9/515/290/5251c80f7ea2b4d0826fbecd3fe4b780/Gi/893028-3746.jpg)
Kaikki kunnia perinteiselle risotolle, mutta riisin lisäksi risoton voi valmistaa mainiosta myös couscousvehnästä.
4 annosta
- 50 g lohta
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Lisuke
- 4 dl couscousvehnää
- 8 dl kanalientä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl hienonnettua purjoa
- ½ kesäkurpitsa
- ½ paprika
- suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Lisuke: Puhdista ja hienonna purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota purjoa ja couscousvehnää öljyssä syvässä, laakeassa kattilassa. Kaada kattilaan neljä desilitraa kanalientä ja hauduta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Lisää välillä kanalientä. Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
2. Lohivartaat: Paloittele kala tai pujota palat vartaisiin. Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Grillaa vartaita grillipannulla niin että ne saavat kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka