Lohivartaat couscousvehnän kera

Kaikki kunnia perinteiselle risotolle, mutta riisin lisäksi risoton voi valmistaa mainiosta myös couscousvehnästä.

4 annosta

  • 50 g lohta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Lisuke

  • 4 dl couscousvehnää
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua purjoa
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ paprika
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Lisuke: Puhdista ja hienonna purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota purjoa ja couscousvehnää öljyssä syvässä, laakeassa kattilassa. Kaada kattilaan neljä desilitraa kanalientä ja hauduta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Lisää välillä kanalientä. Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Lohivartaat: Paloittele kala tai pujota palat vartaisiin. Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Grillaa vartaita grillipannulla niin että ne saavat kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.