Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohivartaat couscousvehnän kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikki kunnia perinteiselle risotolle, mutta riisin lisäksi risoton voi valmistaa mainiosta myös couscousvehnästä.

4 annosta

  • 50 g lohta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Lisuke

  • 4 dl couscousvehnää
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua purjoa
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ paprika
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Lisuke: Puhdista ja hienonna purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota purjoa ja couscousvehnää öljyssä syvässä, laakeassa kattilassa. Kaada kattilaan neljä desilitraa kanalientä ja hauduta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Lisää välillä kanalientä. Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Lohivartaat: Paloittele kala tai pujota palat vartaisiin. Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Grillaa vartaita grillipannulla niin että ne saavat kauniin värin.

Lisää aiheesta:

Marinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen keraAppelsiininmakuinen lohipastaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraKalavartaita ja bulgur-risottoaKikhernepaellaNaudanlihaa ja nuudeleita
LohivartaatLisäkeruoatPastat ja nuudelitGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Grillivartaat lohesta ja pinaatista

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohivartaat couscousvehnän kera

  • 18.02.201300:00
    Risotto

    Kalavartaita ja bulgur-risottoa