Kaikki kunnia perinteiselle risotolle, mutta riisin lisäksi risoton voi valmistaa mainiosta myös couscousvehnästä.
4 annosta
- 50 g lohta
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Lisuke
- 4 dl couscousvehnää
- 8 dl kanalientä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl hienonnettua purjoa
- ½ kesäkurpitsa
- ½ paprika
- suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Lisuke: Puhdista ja hienonna purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota purjoa ja couscousvehnää öljyssä syvässä, laakeassa kattilassa. Kaada kattilaan neljä desilitraa kanalientä ja hauduta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Lisää välillä kanalientä. Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
2. Lohivartaat: Paloittele kala tai pujota palat vartaisiin. Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Grillaa vartaita grillipannulla niin että ne saavat kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!