Lohisolmut voitaikinasta
Tarjoa hauskoja pieniä lohisolmuja drinkkien kera ennen päivällistä. Ne sopivat niin puna- kuin valkoviininkin kanssa mutta yhtä hyvin myös oluen tai väkevämpienkin tervetuliaisjuomien kera.
12 solmua
- 2 levyä voitaikinaa
- 150 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina
- 100 g voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
- 1 ruukku basilikaa
- 1 muna voiteluun
- suolahiutaleita tai karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyistä kaksi suorakaiteen muotoista ohutta levyä. Silppua basilika hienoksi ja raasta juusto. Peitä toinen voitaikinalevy lohiviipaleilla ja sirottele niiden päälle juustoraaste ja basilikasilppu. Nosta toinen voitaikinalevy edellisen päälle ja painele kevyesti.
2. Leikkaa sentinlevyisiä suikaleita ja pyöräytä ne solmuiksi. Asettele solmut uunipellille leivinpaperille ja voitele ne vispatulla munalla. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes solmut ovat kauniin värisiä.
3. Ripottele solmuille suolahiutaleita, -kukkia tai karkeaa suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa