Lohisolmut voitaikinasta
Tarjoa hauskoja pieniä lohisolmuja drinkkien kera ennen päivällistä. Ne sopivat niin puna- kuin valkoviininkin kanssa mutta yhtä hyvin myös oluen tai väkevämpienkin tervetuliaisjuomien kera.
12 solmua
- 2 levyä voitaikinaa
- 150 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina
- 100 g voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
- 1 ruukku basilikaa
- 1 muna voiteluun
- suolahiutaleita tai karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyistä kaksi suorakaiteen muotoista ohutta levyä. Silppua basilika hienoksi ja raasta juusto. Peitä toinen voitaikinalevy lohiviipaleilla ja sirottele niiden päälle juustoraaste ja basilikasilppu. Nosta toinen voitaikinalevy edellisen päälle ja painele kevyesti.
2. Leikkaa sentinlevyisiä suikaleita ja pyöräytä ne solmuiksi. Asettele solmut uunipellille leivinpaperille ja voitele ne vispatulla munalla. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes solmut ovat kauniin värisiä.
3. Ripottele solmuille suolahiutaleita, -kukkia tai karkeaa suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike