Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle

Lohisolmut voitaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

12 solmua

  • 2 levyä voitaikinaa
  • 150 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina
  • 100 g voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 muna voiteluun
  • suolahiutaleita tai karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyistä kaksi suorakaiteen muotoista ohutta levyä. Silppua basilika hienoksi ja raasta juusto. Peitä toinen voitaikinalevy lohiviipaleilla ja sirottele niiden päälle juustoraaste ja basilikasilppu. Nosta toinen voitaikinalevy edellisen päälle ja painele kevyesti.

2. Leikkaa sentinlevyisiä suikaleita ja pyöräytä ne solmuiksi. Asettele solmut uunipellille leivinpaperille ja voitele ne vispatulla munalla. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes solmut ovat kauniin värisiä.

3. Ripottele solmuille suolahiutaleita, -kukkia tai karkeaa suolaa.

Lisää aiheesta:

ValkosipulileipäTuliset salamivoisarvetPunasipuliquicheSuklaiset munakoisotVoitaikinalastut anjoviksella, sipulilla ja paprikallaLätkäfanin lohikiekot
LohinyytitSuolaiset leivonnaisetYstävänpäiväUusivuosiBrunssiLeivonta
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tarjoa hauskoja pieniä lohisolmuja drinkkien kera ennen päivällistä. Ne sopivat niin puna- kuin valkoviininkin kanssa mutta yhtä hyvin myös oluen tai väkevämpienkin tervetuliaisjuomien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lohinyytit
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohisolmut voitaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohinyytit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohinyyttejä ja duchesseperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohinyytit á la Meri-Tuuli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merilohinyytit