Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipiirakka pikkujouluihin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte

  • 4-5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl Myllyn Paras Puuroriisiä tai Puuro Riisi+Ohraa
  • 1 rasia valkosipulituorejuustoa (n. 100 g)
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • n. 250 g (kylmä)savustettua kirjolohta
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • voiteluun munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min, Puuro Riisi+Ohraa noin 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).

Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi toisesta levystä vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.

VINKKI: Tarjoa omenakuutioilla höystetyn salaatin kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Lihapiirakka juhliin ohrallaSavulohi-parsapiirakkaHelppo katkarapupiirasJuhlien riistapiirakkaPyöreä sieni-fetapiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenillä
LohipiirakkaSuolaiset leivonnaisetJuhlatMyllyn ParasPääruoatKalaruoka

Tässä maittava piiras, joka sopii loistavasti pikkujouluihin. Piirakan täyte tehdään esikypsennetystä ohrasta ja savustetusta kirjolohesta. Helppo piirakka leivotaan valmiista lehtitaikinasta, mutta voit tehdä pohjan myös torttutaikinasta. Jos käytät torttutaikinaa, kauli taikinalevyt ohuemmaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka
  • 02.11.202420:00
    Huomenta Suomi

    Anun lohipiirakka

  • 04.04.201411:57
    Lohirullat

    Lohikääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-savoijinkaalitorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohipiirakka pikkujouluihin

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Savulohi-parsapiirakka