Lohipiirakka pikkujouluihin
Tässä maittava piiras, joka sopii loistavasti pikkujouluihin. Piirakan täyte tehdään esikypsennetystä ohrasta ja savustetusta kirjolohesta. Helppo piirakka leivotaan valmiista lehtitaikinasta, mutta voit tehdä pohjan myös torttutaikinasta. Jos käytät torttutaikinaa, kauli taikinalevyt ohuemmaksi.
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte
- 4-5 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 dl Myllyn Paras Puuroriisiä tai Puuro Riisi+Ohraa
- 1 rasia valkosipulituorejuustoa (n. 100 g)
- 1 dl hienonnettua tilliä
- n. 250 g (kylmä)savustettua kirjolohta
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- voiteluun munaa
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min, Puuro Riisi+Ohraa noin 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).
Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi toisesta levystä vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.
VINKKI: Tarjoa omenakuutioilla höystetyn salaatin kera.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan