Mainos

Lohipiirakka pikkujouluihin

Tässä maittava piiras, joka sopii loistavasti pikkujouluihin. Piirakan täyte tehdään esikypsennetystä ohrasta ja savustetusta kirjolohesta. Helppo piirakka leivotaan valmiista lehtitaikinasta, mutta voit tehdä pohjan myös torttutaikinasta. Jos käytät torttutaikinaa, kauli taikinalevyt ohuemmaksi.

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte

  • 4-5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl Myllyn Paras Puuroriisiä tai Puuro Riisi+Ohraa
  • 1 rasia valkosipulituorejuustoa (n. 100 g)
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • n. 250 g (kylmä)savustettua kirjolohta
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • voiteluun munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min, Puuro Riisi+Ohraa noin 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).

Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi toisesta levystä vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.

VINKKI: Tarjoa omenakuutioilla höystetyn salaatin kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.