Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipaistos graavi- tai kylmäsavulohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 300 g graavilohta
  • 600 g kylmää keitettyä perunaa (7-8 kpl)
  • 2 sipulia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli pehmeäksi osassa voita, älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Lado perunat, lohi ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää maito, valkopippuri ja tilli. Kaada munamaito vuokaan, siivilöi korppujauhot pinnalle ja levitä päälle muutama nokare voita.

3. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile lisänä voisulaa.

Tähän paistokseen voit käyttää graavilohen sijasta kylmäsavulohta - lopputulos on yhtä herkullinen. Paistoksen voi myös mainiosti lämmittää. Tarjoile lisäksi voisulaa ja hyvää leipää.

Lisää aiheesta:

GraavilohilaatikkoLohipaistosLohilaatikkoa ja kirkastettua voitaSavulohilaatikkoMuna-anjovislaatikkoIsoäidin lohivanukas
LohilaatikkoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko
  • 11.10.202113:16
    Kaappaus keittiössä

    Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

  • 30.03.202010:43
    Kala

    Kari Aihisen helppo lohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Graavilohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suosikkivuoka lohesta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohipaistos