Lohipaistos graavi- tai kylmäsavulohesta
Tähän paistokseen voit käyttää graavilohen sijasta kylmäsavulohta - lopputulos on yhtä herkullinen. Paistoksen voi myös mainiosti lämmittää. Tarjoile lisäksi voisulaa ja hyvää leipää.
4 annosta
- 300 g graavilohta
- 600 g kylmää keitettyä perunaa (7-8 kpl)
- 2 sipulia
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 rkl silputtua tilliä
- 1 rkl korppujauhoja
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli pehmeäksi osassa voita, älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Lado perunat, lohi ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää maito, valkopippuri ja tilli. Kaada munamaito vuokaan, siivilöi korppujauhot pinnalle ja levitä päälle muutama nokare voita.
3. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile lisänä voisulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka