Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohinyyttejä ja duchesseperunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pienet paketit ovat aina mukavia yllätyksiä. Erityisesti, jos niissä on näin maukas sisältö: lohta: tuorejuustoa ja ruohosipulia.

4 annosta

  • 4 lohifileetä. à 60g
  • 1 paketti valmista voitaikinaa
  • kananmunaa voiteluun
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 250 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Duchesseperunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Silppua ruohosipuli ja sekoita se tuorejuuston ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä pinaatti ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuullota pinaatti voissa sipulin kanssa.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikina ja jaa neljään osaan. Pane pinaattia taikinapalan päälle alimmas ja sen päälle lohiviipale. Päällystä lohi tuorejuustolla. Taita taikina paketiksi ja aseta sauma alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Vatkaa kananmuna ja sivele sillä paketit. Paista uunissa noin 15 minuutin ajan.

3. Duchesseperunat: Keitä perunat hyvin ja anna höyryn laskeutua. Purista perunat puristimella, lisää munankeltuainen, öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Pursota uuninpellillä olevalle leivinpaperille. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa lohinyyttien kera.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeLohitäytteiset pastarullatKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraPizza punasipulilla ja pekonillaLohta ja kasviksia filotaikinassaTäytetty kalkkuna amerikkalaisittain
LohinyytitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohinyytit
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohisolmut voitaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohinyytit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohinyyttejä ja duchesseperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohinyytit á la Meri-Tuuli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merilohinyytit