Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohilasagne katkarapujen ja vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 10 lasagnelevyä
  • 200 g lohta
  • 200 g katkarapuja (kuorittuja)
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 tomaattia
  • ½ dl pestoa
  • 1 dl juustoraastetta

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ maustemittaa sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valkoviinikastike

  • 4 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta kuivattua rakuunaa
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kiehauta tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna pulpahdella 10 minuuttia. Valkoviinikastike: Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipulisilppu voissa ja lisää jauhot kuullottumaan, älä ruskista. Lisää rakuuna. Kaada joukkoon kerma ja viini sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Tee vaihteeksi lasagne lohesta, katkaravuista ja vihanneksista iänikuisen jauhelihakastikkeen sijaan. Rapea salaatti sopii lisäkkeeksi. Isommalle joukolle ruokaa tehdessäsi tuplaat määrät helposti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna katkaravut karkekasti ja leikkaa lohi suikaleiksi. Suikaloi myös paprika ja viipaloi tomaatit, silppua punasipuli. Laita voidellun pitkänomaisen leipävuoan pohjalle lasagnelevyt. Lusikoi niiden päälle kolmannes lohisuikaleista ja katkarapuhakkeesta, tomaattikastikketta ja pestoa. Ripottele päälle kolmannes punasipulista ja paprikasta, lisää kolmannes tomaattiviipaleista. Jatka samanlaisia kerroksia vielä kaksi kertaa. Viimeiseksi tulee lasagnelevy, valkoviinikastike ja juustoraaste.

3. Paista lasagnea noin 40 minuuttia tai kunnes se on läpikypsää ja pinnalla on kaunis väri.

4. Vinkki: vaihda tavalliset lasagnelevyt vihreisiin ja tuore lohi savustettuun, vähennä tuolloin valkoviinikastikkeen suolamäärää.

Lisää aiheesta:

Lohi-savoijinkaalitorttuVihanneslasagne sienilläTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaKasvislasagne papujen keraLasagne kolmella juustolla ja kantarelleillaLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
LasagneGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne