Lohilasagne katkarapujen ja vihannesten kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662716/landscape16_9/515/290/12a2398470a9c01aa31ae0ca1fa66c7d/aF/885170-4845.jpg)
Tee vaihteeksi lasagne lohesta, katkaravuista ja vihanneksista iänikuisen jauhelihakastikkeen sijaan. Rapea salaatti sopii lisäkkeeksi. Isommalle joukolle ruokaa tehdessäsi tuplaat määrät helposti.
Neljälle
- 10 lasagnelevyä
- 200 g lohta
- 200 g katkarapuja (kuorittuja)
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 3 tomaattia
- ½ dl pestoa
- 1 dl juustoraastetta
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ maustemittaa sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Valkoviinikastike
- 4 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta kuivattua rakuunaa
- 4 dl kermaa
- 4 dl valkoviiniä
- 2 kalaliemikuutiota
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kiehauta tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna pulpahdella 10 minuuttia. Valkoviinikastike: Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipulisilppu voissa ja lisää jauhot kuullottumaan, älä ruskista. Lisää rakuuna. Kaada joukkoon kerma ja viini sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna katkaravut karkekasti ja leikkaa lohi suikaleiksi. Suikaloi myös paprika ja viipaloi tomaatit, silppua punasipuli. Laita voidellun pitkänomaisen leipävuoan pohjalle lasagnelevyt. Lusikoi niiden päälle kolmannes lohisuikaleista ja katkarapuhakkeesta, tomaattikastikketta ja pestoa. Ripottele päälle kolmannes punasipulista ja paprikasta, lisää kolmannes tomaattiviipaleista. Jatka samanlaisia kerroksia vielä kaksi kertaa. Viimeiseksi tulee lasagnelevy, valkoviinikastike ja juustoraaste.
3. Paista lasagnea noin 40 minuuttia tai kunnes se on läpikypsää ja pinnalla on kaunis väri.
4. Vinkki: vaihda tavalliset lasagnelevyt vihreisiin ja tuore lohi savustettuun, vähennä tuolloin valkoviinikastikkeen suolamäärää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka