Lohilasagne katkarapujen ja vihannesten kera
Tee vaihteeksi lasagne lohesta, katkaravuista ja vihanneksista iänikuisen jauhelihakastikkeen sijaan. Rapea salaatti sopii lisäkkeeksi. Isommalle joukolle ruokaa tehdessäsi tuplaat määrät helposti.
Neljälle
- 10 lasagnelevyä
- 200 g lohta
- 200 g katkarapuja (kuorittuja)
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 3 tomaattia
- ½ dl pestoa
- 1 dl juustoraastetta
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ maustemittaa sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Valkoviinikastike
- 4 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta kuivattua rakuunaa
- 4 dl kermaa
- 4 dl valkoviiniä
- 2 kalaliemikuutiota
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kiehauta tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna pulpahdella 10 minuuttia. Valkoviinikastike: Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipulisilppu voissa ja lisää jauhot kuullottumaan, älä ruskista. Lisää rakuuna. Kaada joukkoon kerma ja viini sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna katkaravut karkekasti ja leikkaa lohi suikaleiksi. Suikaloi myös paprika ja viipaloi tomaatit, silppua punasipuli. Laita voidellun pitkänomaisen leipävuoan pohjalle lasagnelevyt. Lusikoi niiden päälle kolmannes lohisuikaleista ja katkarapuhakkeesta, tomaattikastikketta ja pestoa. Ripottele päälle kolmannes punasipulista ja paprikasta, lisää kolmannes tomaattiviipaleista. Jatka samanlaisia kerroksia vielä kaksi kertaa. Viimeiseksi tulee lasagnelevy, valkoviinikastike ja juustoraaste.
3. Paista lasagnea noin 40 minuuttia tai kunnes se on läpikypsää ja pinnalla on kaunis väri.
4. Vinkki: vaihda tavalliset lasagnelevyt vihreisiin ja tuore lohi savustettuun, vähennä tuolloin valkoviinikastikkeen suolamäärää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa