Lohilaatikkoa ja kirkastettua voita

Jos sinulle on jäänyt tähteeksi pala lohta ja muutama keitetty peruna, sinun on ilman muuta tehtävä lohilaatikkoa. Tähän ruokaan voit käyttää mitä lohta hyvänsä: savustettua, graavattua, suolattua tai raakaa, jokainen antaa oman säväyksensä.

Neljälle

  • 15 keitettyä kylmää perunaa
  • 50 g lohta
  • 1 iso sipuli
  • nippu tilliä
  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl korppujauhoa
  • 1 rkl voita + vuokaan

Tarjoiluun

  • kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori sipuli ja viipaloi ohuesti. Hienonna tilli. Voitele uunivuoka ja lado kerroksittain perunaa, lohta, sipulia ja tilliä. Ripota kerrosten väleihin suolaa ja pippuria. Ota huomioon lohen suolaisuus lisätessäsi suolaa.

2. Vatkaa munat ja sekoita mukaan maito, kerma sekä mausteet. Kaada munamaito muiden aineksien päälle ja nosta vuoka kylmään 2 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sirottele lohilaatikon päälle korppujauhoa ja muutama voinokare. Paista 25 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Kumoa lohilaatikko vuoasta vadille.

4. Kirkastettu voi: Lämmitä voita kasarissa ja kaada voisulan pinnalta varovasti kirkas rasva toiseen astiaan. Heitä pohjalle kertynyt vaalea sakka. Tarjoile kirkastettu voi lohilaatikon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.