Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohilaatikkoa ja kirkastettua voita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 15 keitettyä kylmää perunaa
  • 50 g lohta
  • 1 iso sipuli
  • nippu tilliä
  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl korppujauhoa
  • 1 rkl voita + vuokaan

Tarjoiluun

  • kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori sipuli ja viipaloi ohuesti. Hienonna tilli. Voitele uunivuoka ja lado kerroksittain perunaa, lohta, sipulia ja tilliä. Ripota kerrosten väleihin suolaa ja pippuria. Ota huomioon lohen suolaisuus lisätessäsi suolaa.

2. Vatkaa munat ja sekoita mukaan maito, kerma sekä mausteet. Kaada munamaito muiden aineksien päälle ja nosta vuoka kylmään 2 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sirottele lohilaatikon päälle korppujauhoa ja muutama voinokare. Paista 25 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Kumoa lohilaatikko vuoasta vadille.

4. Kirkastettu voi: Lämmitä voita kasarissa ja kaada voisulan pinnalta varovasti kirkas rasva toiseen astiaan. Heitä pohjalle kertynyt vaalea sakka. Tarjoile kirkastettu voi lohilaatikon kanssa.

Jos sinulle on jäänyt tähteeksi pala lohta ja muutama keitetty peruna, sinun on ilman muuta tehtävä lohilaatikkoa. Tähän ruokaan voit käyttää mitä lohta hyvänsä: savustettua, graavattua, suolattua tai raakaa, jokainen antaa oman säväyksensä.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraLohipaistos graavi- tai kylmäsavulohestaSavulohilaatikkoKala-simpukkagratiiniKevyt lohivanukasVasikanpaisti tillikastikkeessa
LohilaatikkoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko
  • 11.10.202113:16
    Kaappaus keittiössä

    Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

  • 30.03.202010:43
    Kala

    Kari Aihisen helppo lohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Graavilohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suosikkivuoka lohesta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohipaistos