Lohilaatikko
Julkaistu
Itsestään selvä juhlapöydän suosikki. Myös erinomainen tähderuoka, silloin kun keitettyjä perunoita ja graavilohta jää yli.
4-5 hengelle
- 3/4 kg keitettyjä kuoriperunoita
- 300 g suolattua
- tai graavattua lohta
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 2 munaa
- 4 dl kermaa
- korppujauhoa
- voita
- valkopippuria
- 100 g voita
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat, suolaa hieman lisää lohta, jos se on graavattua.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lado vuorotellen perunaa, lohta, tilliä ja sipulia uunivuokaan. Pippuroi kevyesti.
3. Vatkaa yhteen munat ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle vähän korppujauhoa, vuole muutama voilastu päälle ja paista uunin keskitasolla noin tunti. Kirkastettu voi kuuluu asiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan