Itsestään selvä juhlapöydän suosikki. Myös erinomainen tähderuoka, silloin kun keitettyjä perunoita ja graavilohta jää yli.
4-5 hengelle
- 3/4 kg keitettyjä kuoriperunoita
- 300 g suolattua
- tai graavattua lohta
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 2 munaa
- 4 dl kermaa
- korppujauhoa
- voita
- valkopippuria
- 100 g voita
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat, suolaa hieman lisää lohta, jos se on graavattua.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lado vuorotellen perunaa, lohta, tilliä ja sipulia uunivuokaan. Pippuroi kevyesti.
3. Vatkaa yhteen munat ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle vähän korppujauhoa, vuole muutama voilastu päälle ja paista uunin keskitasolla noin tunti. Kirkastettu voi kuuluu asiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.