Lohilaatikko

Itsestään selvä juhlapöydän suosikki. Myös erinomainen tähderuoka, silloin kun keitettyjä perunoita ja graavilohta jää yli.

4-5 hengelle

  • 3/4 kg keitettyjä kuoriperunoita
  • 300 g suolattua
  • tai graavattua lohta
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 2 munaa
  • 4 dl kermaa
  • korppujauhoa
  • voita
  • valkopippuria
  • 100 g voita

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat, suolaa hieman lisää lohta, jos se on graavattua.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lado vuorotellen perunaa, lohta, tilliä ja sipulia uunivuokaan. Pippuroi kevyesti.

3. Vatkaa yhteen munat ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle vähän korppujauhoa, vuole muutama voilastu päälle ja paista uunin keskitasolla noin tunti. Kirkastettu voi kuuluu asiaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!