Lohikyljykset hyytelössä
Lohiruoka, joka sopii hienosti juhlapöytään.
Kuudelle
- 1,2 kg lohikyljyksiä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 l vettä
- 1 rkl etikkaa
- 8-10 valkopippuria
- 1 porkkana paloina
- 1 pieni sipuli
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl suolaa
Hyytelö
- 5 dl kalalientä
- 2,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
- 8 liivatelehteä
- parsaa
- appelsiini siivuina
- katkarapuja
- latva-artisokansydämiä
- tiliä
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl mausteyrttejä, esim.
- kirveliä, rakuunaa, tilliä
Valmistusohje
1. Aseta lohikyljykset yhtenä kerroksena laajan kattilan pohjalle.
2. Keitä vesi, liemikuutio, etikka, pippurit, porkkanapalat, sipuli, laakerinlehti ja suola 5 minuuttia liemeksi.
2. Kaada liemi kalan päälle ja keitä 5-10 minuuttia.
4. Nosta kyljykset liemestä ja asettele ne tarjoiluvadille kauniisti yhdessä parsan, appelsiiniviipaleiden, katkarapujen ja artisokanpohjien kanssa.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi keitinliemi ja sekoita viinin kanssa. Lämmitä liemi, purista liivatteet ja laita ne liemeen sulamaan. Siirrä liemi jäähtymään.
6. Kun liemi alkaa hyytyä, lusikoi se lohikyljysten päälle. Laita vati kylmään ja koristele tillinoksilla ennen tarjoilua.
7. Sekoita majoneesi ja ranskankerma hienonnettujen yrttien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa