Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohikyljykset hyytelössä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohiruoka, joka sopii hienosti juhlapöytään.

Kuudelle

  • 1,2 kg lohikyljyksiä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 l vettä
  • 1 rkl etikkaa
  • 8-10 valkopippuria
  • 1 porkkana paloina
  • 1 pieni sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl suolaa

Hyytelö

  • 5 dl kalalientä
  • 2,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
  • 8 liivatelehteä
  • parsaa
  • appelsiini siivuina
  • katkarapuja
  • latva-artisokansydämiä
  • tiliä

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl mausteyrttejä, esim.
  • kirveliä, rakuunaa, tilliä

Valmistusohje

1. Aseta lohikyljykset yhtenä kerroksena laajan kattilan pohjalle.

2. Keitä vesi, liemikuutio, etikka, pippurit, porkkanapalat, sipuli, laakerinlehti ja suola 5 minuuttia liemeksi.

2. Kaada liemi kalan päälle ja keitä 5-10 minuuttia.

4. Nosta kyljykset liemestä ja asettele ne tarjoiluvadille kauniisti yhdessä parsan, appelsiiniviipaleiden, katkarapujen ja artisokanpohjien kanssa.

5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi keitinliemi ja sekoita viinin kanssa. Lämmitä liemi, purista liivatteet ja laita ne liemeen sulamaan. Siirrä liemi jäähtymään.

6. Kun liemi alkaa hyytyä, lusikoi se lohikyljysten päälle. Laita vati kylmään ja koristele tillinoksilla ennen tarjoilua.

7. Sekoita majoneesi ja ranskankerma hienonnettujen yrttien kera.

Lisää aiheesta:

Pienet lohihyytelötKirjolohta hyytelössäHummeria hyytelössä mätikastikkeen keraKeitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastikettaLohikranssi katkaravuillaKylmä maustelohi ja tillimajoneesi
LohikyljyksetPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi tillikermassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyesti graavatut lohimedaljongit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillatut lohikyljykset pinaatilla tomaatissa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohikyljykset pinaattipedillä