Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohikvenellit valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kvenellit ovat suosittua, ranskalaista ravintolaruokaa. Tehosekoitin on valmistuksessa oiva apu.

Neljälle

  • 400 g ruodotonta, tuoretta lohifileetä
  • 2 tl suolaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • valkopippuria myllystä
  • 4 dl kalalientä (kuutiosta)
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 pientä salottisipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • 4 rkl kirjolohenmätiä
  • 225 g lehtipinaattia

JOS haluat tehdä voitaikinakaloja

  • valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita lohi ja suola tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita kunnolla. Kaada kulhoon ja lisää kerma vähän kerrallaan, sekoita välillä. Mausta cayennepippurilla ja valkopippurilla. Laita seos kylmään. Kuumenna kevyesti suolattua vettä suuressa, matalassa kattilassa. Muotoile lohitaikinasta kananmunan kokoisia pullia kylmään veteen kastettujen lusikoiden avulla. Keitä hiljaa kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta kvenellit reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä.

2. Kastike: Hienonna salottisipulit. Keitä kalalientä ja viiniä sipulin kera kokoon kunnes jäljellä on 2 dl nestettä. Siivilöi liemi. Lisää kerma ja keitä kunnes kastikkeen sakeus on hyvä, lisää voi samalla vatkaten, maista. Pidä kastike lämpimänä.

3. Paista pinaatti voissa ja jaa lämpimille lautasille. Asettele pari kvenelliä pinaatin päälle, kaada päälle kastiketta ja koristele mädillä.

VINKKI! Voitaikinakalat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voitaikinasta kalanmuotoisia paloja. Vatkaa muna, penslaa kalat munalla. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilän päällä, tarjoile kvenellien kera koristeena.

Lisää aiheesta:

Haukikvenellejä hummerikastikkeellaMerianturaa JulianaKampelaa valkoviinikastikkeessaGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen kera
KalapullatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat