1. Sekoita lohi ja suola tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita kunnolla. Kaada kulhoon ja lisää kerma vähän kerrallaan, sekoita välillä. Mausta cayennepippurilla ja valkopippurilla. Laita seos kylmään. Kuumenna kevyesti suolattua vettä suuressa, matalassa kattilassa. Muotoile lohitaikinasta kananmunan kokoisia pullia kylmään veteen kastettujen lusikoiden avulla. Keitä hiljaa kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta kvenellit reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä.
2. Kastike: Hienonna salottisipulit. Keitä kalalientä ja viiniä sipulin kera kokoon kunnes jäljellä on 2 dl nestettä. Siivilöi liemi. Lisää kerma ja keitä kunnes kastikkeen sakeus on hyvä, lisää voi samalla vatkaten, maista. Pidä kastike lämpimänä.
