Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohikranssi katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmä ruokalaji, jonka voit hyvin valmistella päivää ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen, pienten perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kera.

Ainekset

  • Kahdeksalle
  • noin 800 g lohta, keskipalaa
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • noin 2 dl siivilöityä keitinlientä
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 5 liivatelehteä
  • hieman puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Keittämiseen

  • 1 rkl suolaa per litra vettä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 6-8 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Hyytelö

  • 5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7-8 liivatelehteä
  • 400 g kuorittuja katkarapuja koristeluun

Valmistusohje

1. Laita lohi pataan, lisää keittämisen ainekset ja kaada viimeiseksi päälle vettä niin että kala lähes peittyy, lisää suola. Hauduta kala kypsäksi, n. 20 minuuttia.

2. Siivilöi keittoliemi, perkaa kala ja soseuta liha hienoksi.

3. Paista margariinia ja jauhoja, lisää keitinlientä ja keitä pari minuuttia.

4. Vatkaa munat ja kerma, vatkaa mukaan lämpimään kastikkeeseen. Mausta, lisää tilli. Sekoita kalataikinan kera kun kastike on jäähtynyt.

5. Laita liivatteet vesitilkkaan 5 minuutiksi, puristele ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkassa keitinlientä miedoimmalla lämmöllä ennen kuin lisäät ne kalataikinaan.

6. Kaada kalataikina vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan, laita jääkaappiin jähmettymään.

7. Sulata liivate hyytelöön samalla tavalla kuin aiemmat. Keitä kokoon viini ja liemi kunnes jäljellä on n. 6 dl. Lisää liivate, kaada hyytelö uunipannuun ja anna jähmettyä.

8. Kumoa kranssi, hienonna hyytelö pannulta ja asettele kranssin ympärille, koristele katkaravuilla.

Lisää aiheesta:

Pienet lohihyytelötMerianturaa JulianaGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKeitettyä lammasta tillikastikkeessaKalagratiini foliovuoassa
Suolainen hyytelöPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia